BibTex RIS Kaynak Göster

Turkish Spices. IV. Various Families (Turkish with English Abstract)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 5, - , 01.10.1990

Öz

In t he fourth part of a review series on Turkish spices and flavourings, the 15 spices from various families, namely juniper, fenugreek, black cumin, bay laurel, mustard, Orthurus, caper, capsicum, mahaleb, myrtle, saffron, salep, sumac, hop and tarragon) were reviewed for their origins, compositions and uses. The 30 materials of secondary importance were also tabulated.

Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 5, - , 01.10.1990

Öz

Türkiye’nin baharat ve çeşni materyali üzerindeki derleme dizisinin bu dördüncüsünde, çeşitli familyalardan 15 baharatın (ardıç, çemenotu, çörekotu, defne, hardal, karanfilkökü, kebere, kırmızıbiber, mahlep, mersin, safran, salep, sumak, şerbetçiotu ve tarhun) botanik orijini, bileşimi ve kullanımı gözden geçirilmiştir. İkinci önemli 30 materyal de çizelge halinde özetlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Atilla Akgül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Akgül, A. . (1990). Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar. Gıda, 15(5).
AMA Akgül A. Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar. GIDA. Ekim 1990;15(5).
Chicago Akgül, Atilla. “Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar”. Gıda 15, sy. 5 (Ekim 1990).
EndNote Akgül A (01 Ekim 1990) Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar. Gıda 15 5
IEEE A. . Akgül, “Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar”, GIDA, c. 15, sy. 5, 1990.
ISNAD Akgül, Atilla. “Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar”. Gıda 15/5 (Ekim 1990).
JAMA Akgül A. Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar. GIDA. 1990;15.
MLA Akgül, Atilla. “Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar”. Gıda, c. 15, sy. 5, 1990.
Vancouver Akgül A. Türkiye’nin Baharatları. IV. Çeşitli Familyalar. GIDA. 1990;15(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/