BibTex RIS Kaynak Göster

Viscosity Measurement and Identification of Fluid Type in Some Liquid Foodstuffs (Turkish with English Abstract)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.1984

Öz

Viscosity of beer has been measured by a Haake falling ball viscometer in the temperature range of 2-25 oC. It has been found that the dependence of beer viscosity on temperature is the same with that of water. The change of the viscosity of beer with temperature can be given by µ= 0.775x10-6e2220/T. Measurements for Marmaris pine honey has been carried out by a Brookfield rotational viscometer. The recorded data have been used to calculate the shear rate and the shear stress. It has been found that Marmaris pine honey is a Newtonian fluid with a viscosity of 19.5 Pa.s.

Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.1984

Öz

Haake düşen bilye viskozimetresiyle biranın 2-25 oC sıcaklık aralığında viskozitesi ölçülmüş ve biranın viskozitesinin sıcaklıkla değişiminin suyun viskozitesinin sıcaklıkla değişimiyle aynı olduğu ve µ= 0.775x10-6e2220/T şeklinde ifade edilebildiği görülmüştür. Marmaris çam balı için Brookfield rotasyonel viskozimetresinde ölçümler yapılmıştır. Alınan değerlerden kayma hızı ve kayma gerilimleri hesaplanmış ve balın Newtonian bir akışkan olduğu ve viskozitesinin 19.5 Pa.s olduğu bulunmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Coşkan Ilıcalı Bu kişi benim

Ülker Noka Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ilıcalı, C. ., & Noka, Ü. . (1984). Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi. Gıda, 9(4).
AMA Ilıcalı C, Noka Ü. Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi. GIDA. Ağustos 1984;9(4).
Chicago Ilıcalı, Coşkan, ve Ülker Noka. “Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü Ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi”. Gıda 9, sy. 4 (Ağustos 1984).
EndNote Ilıcalı C, Noka Ü (01 Ağustos 1984) Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi. Gıda 9 4
IEEE C. . Ilıcalı ve Ü. . Noka, “Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi”, GIDA, c. 9, sy. 4, 1984.
ISNAD Ilıcalı, Coşkan - Noka, Ülker. “Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü Ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi”. Gıda 9/4 (Ağustos 1984).
JAMA Ilıcalı C, Noka Ü. Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi. GIDA. 1984;9.
MLA Ilıcalı, Coşkan ve Ülker Noka. “Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü Ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi”. Gıda, c. 9, sy. 4, 1984.
Vancouver Ilıcalı C, Noka Ü. Bazı Akışkan Gıda Maddelerinde Viskozite Ölçümü ve Akışkan Tipinin Belirlenmesi. GIDA. 1984;9(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/