BibTex RIS Kaynak Göster

Production, Composition and Ripening of Yozgat Çanak Cheese (Turkish with English Abstract)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.1984

Öz

In this research 12 Yozgat Çanak cheese samples which were gathered from the around of Yozgat province villages were examined. As a result the following average values were obtained: water 28.51%, dry-matter 51.49%, butter fat 13.56%, non-fat dry-matter 37.92%, protein 26.61%, total nitrogen 4.16%, water-soluble nitrogen 0.98%, acidity 1.62%, butterfat in dry-matter 25.54%, salt in dry-matter 11.92, water in low-fat cheese 56.04%.

Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.1984

Öz

Bu çalışmada Yozgat ili ve çevresinden alınan 12 adet Çanak peyniri örneği incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre bu peynir çeşidinde saptanan ortalama değerler; kurumadde %51.49, yağ %13.56, yağsız kurumadde %37.92, protein %26.61, bütün kül %6.68, tuz %6.10, saf kül %0.57, bütün azot %4.16, suda eriyen azot %0.98, asitlik %1.62, kurumadde de yağ %25.54, kurumaddede tuz %11.92, yağsız peynirde su %56.04 olmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurhan Akyüz Bu kişi benim

Songül Gülümser Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Akyüz, N. ., & Gülümser, S. . (1984). Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. Gıda, 9(4).
AMA Akyüz N, Gülümser S. Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. GIDA. Ağustos 1984;9(4).
Chicago Akyüz, Nurhan, ve Songül Gülümser. “Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi Ve Olgunlaştırılması”. Gıda 9, sy. 4 (Ağustos 1984).
EndNote Akyüz N, Gülümser S (01 Ağustos 1984) Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. Gıda 9 4
IEEE N. . Akyüz ve S. . Gülümser, “Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması”, GIDA, c. 9, sy. 4, 1984.
ISNAD Akyüz, Nurhan - Gülümser, Songül. “Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi Ve Olgunlaştırılması”. Gıda 9/4 (Ağustos 1984).
JAMA Akyüz N, Gülümser S. Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. GIDA. 1984;9.
MLA Akyüz, Nurhan ve Songül Gülümser. “Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi Ve Olgunlaştırılması”. Gıda, c. 9, sy. 4, 1984.
Vancouver Akyüz N, Gülümser S. Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. GIDA. 1984;9(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/