BibTex RIS Kaynak Göster

Use of Various Starches in Microwave Baked Cakes (in English)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 01.02.2001

Öz

The effects of wheat, rice and corn starch on the quality of microwave baked cakes were investigated. Starches were added to the cake formulation at concentrations of 2.5 %, 5.0% and 7.5% (flour weight basis). No starch was added to control cakes. Cakes were baked in the microwave oven at 100% power for 8 minutes. Weight loss, volume index and uniformity index of cakes were determined. Wheat starch was found be the most efficient starch in affecting the change of weight loss, volume index and uniformity index. No statistical significant difference was determined between different starch concentrations. 

Değişik Nişastaların Mikrodalga ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 01.02.2001

Öz

Buğday, pirinç ve mısır nişastalarının mikrodalga ile pişirilen kek kalitesi üzerine etkisi araştırılmıştır. Nişastalar kek karışımına %2,5, %5,0 ve %7,5 konsantrasyonunda eklenmiştir (un ağırlığı bazında). Kontrol keklerine nişasta eklenmemiştir. Kekler mikrodalga fırında %100 güçte ve 8 dakika boyunca pişirilmiştir. Keklerin ağırlık kaybı, hacim indeksi ve düzgünlük indeksi ölçülmüştür. Buğday nişastası ağırlık kaybı, hacim indeksi ve düzgünlük indeksini etkileyen en etkili nişasta olarak bulunmuştur. Değişik nişasta konsantrasyonları arasında istatistiksel açıdan önemli bir fark bulunmamıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülüm Şümnü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şümnü, G. . (2001). Değişik Nişastaların Mikrodalga ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce). Gıda, 26(1).
AMA Şümnü G. Değişik Nişastaların Mikrodalga ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce). GIDA. Şubat 2001;26(1).
Chicago Şümnü, Gülüm. “Değişik Nişastaların Mikrodalga Ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce)”. Gıda 26, sy. 1 (Şubat 2001).
EndNote Şümnü G (01 Şubat 2001) Değişik Nişastaların Mikrodalga ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce). Gıda 26 1
IEEE G. . Şümnü, “Değişik Nişastaların Mikrodalga ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce)”, GIDA, c. 26, sy. 1, 2001.
ISNAD Şümnü, Gülüm. “Değişik Nişastaların Mikrodalga Ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce)”. Gıda 26/1 (Şubat 2001).
JAMA Şümnü G. Değişik Nişastaların Mikrodalga ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce). GIDA. 2001;26.
MLA Şümnü, Gülüm. “Değişik Nişastaların Mikrodalga Ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce)”. Gıda, c. 26, sy. 1, 2001.
Vancouver Şümnü G. Değişik Nişastaların Mikrodalga ile Pişirilmiş Keklerde Kullanımı (İngilizce). GIDA. 2001;26(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/