BibTex RIS Kaynak Göster

Applications of Hydrogen Peroxide in Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 01.02.2001

Öz

The antimicrobial properties of hydrogen peroxide have been recognized for 100 years. It has been commonly used for the disinfection of medical equipment and supplies. The food applications of hydrogen peroxide are fairly new. As a GRAS substance, it has been particularly used as a disinfectant for aseptic packaging materials and equipment. In fruits and vegetables, hydrogen peroxide in aqueous of vapor phase has been strongly recommended as a surface sterilant in place of chlorine. Recent studies clearly show the potential applications of hydrogen peroxide in foodstuffs.

Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 01.02.2001

Öz

Hidrojen peroksidin antimikrobiyel niteliği 100 yıldan beri bilinmektedir. Bu nedenle tıbbi alet ve ekipmanların dezenfeksiyonu amacıy­la yaygın olarak kullanılmaktadır. Hidrojen peroksidin gıdalarda uygulanması oldukça yenidir. GRAS statüdeki bu bileşik, özellikle aseptik dolum ambalajlarının ve ekipmanlarının dezenfeksiyonunda kullanılmaktadır. Son zamanlarda meyve ve sebzelerin yüzey strelizasyonunda klor ye­rine, çözelti veya buhar fazında hidrojen peroksit kullanılması önerilmektedir. Son araştırmalar hidrojen peroksidin gıda teknolojisinde geniş bir uygulama olanağı bulacağını açıklıkla göstermektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Özkan Bu kişi benim

Ayşegül Kırca Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özkan, M. ., & Kırca, A. . (2001). Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları. Gıda, 26(1).
AMA Özkan M, Kırca A. Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları. GIDA. Şubat 2001;26(1).
Chicago Özkan, Mehmet, ve Ayşegül Kırca. “Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları”. Gıda 26, sy. 1 (Şubat 2001).
EndNote Özkan M, Kırca A (01 Şubat 2001) Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları. Gıda 26 1
IEEE M. . Özkan ve A. . Kırca, “Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları”, GIDA, c. 26, sy. 1, 2001.
ISNAD Özkan, Mehmet - Kırca, Ayşegül. “Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları”. Gıda 26/1 (Şubat 2001).
JAMA Özkan M, Kırca A. Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları. GIDA. 2001;26.
MLA Özkan, Mehmet ve Ayşegül Kırca. “Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları”. Gıda, c. 26, sy. 1, 2001.
Vancouver Özkan M, Kırca A. Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları. GIDA. 2001;26(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/