BibTex RIS Kaynak Göster

Processing Technique and Chemical Composition of Dried Fruit Pulp (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

Ülkemizde pestilin, köyde ve ev ekonomisi çerçevesinde işlenen ve sevilerek tüketilen bir çerez olduğu bilinmektedir. Bu çerez hakkında bilginin yer aldığı yazılı kaynak sayısı hem azdır ve hem de oldukça eskidir. Ancak, son birkaç yıl içinde bu geleneksel gıda üzerinde yeniden durulduğu görülmektedir. Bunun nedeni, dışsatım olanağının söz konusu olması ve endüstriyel ölçekte işlenmesinin tasarlanmasıdır. Bu tasarımın uygulama alanına aktarılabilmesi için, ekonomik etken yanında, uygulanmakta olan ve ilkel diye tanımlanan işleme tekniğinin de, ayrıntısı ile bilinmesi gerekmektedir.   

Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

Ülkemizde pestilin, köyde ve ev ekonomisi çerçevesinde işlenen ve sevilerek tüketilen bir çerez olduğu bilinmektedir. Bu çerez hakkında bilginin yer aldığı yazılı kaynak sayısı hem azdır ve hem de oldukça eskidir. Ancak, son birkaç yıl içinde bu geleneksel gıda üzerinde yeniden durulduğu görülmektedir. Bunun nedeni, dışsatım olanağının söz konusu olması ve endüstriyel ölçekte işlenmesinin tasarlanmasıdır. Bu tasarımın uygulama alanına aktarılabilmesi için, ekonomik etken yanında, uygulanmakta olan ve ilkel diye tanımlanan işleme tekniğinin de, ayrıntısı ile bilinmesi gerekmektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ekşi, A. ., & Artık, N. . (1984). Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. Gıda, 9(5).
AMA Ekşi A, Artık N. Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. GIDA. Ekim 1984;9(5).
Chicago Ekşi, Aziz, ve Nevzat Artık. “Pestil İşleme Tekniği Ve Kimyasal Bileşimi”. Gıda 9, sy. 5 (Ekim 1984).
EndNote Ekşi A, Artık N (01 Ekim 1984) Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. Gıda 9 5
IEEE A. . Ekşi ve N. . Artık, “Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi”, GIDA, c. 9, sy. 5, 1984.
ISNAD Ekşi, Aziz - Artık, Nevzat. “Pestil İşleme Tekniği Ve Kimyasal Bileşimi”. Gıda 9/5 (Ekim 1984).
JAMA Ekşi A, Artık N. Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. GIDA. 1984;9.
MLA Ekşi, Aziz ve Nevzat Artık. “Pestil İşleme Tekniği Ve Kimyasal Bileşimi”. Gıda, c. 9, sy. 5, 1984.
Vancouver Ekşi A, Artık N. Pestil İşleme Tekniği ve Kimyasal Bileşimi. GIDA. 1984;9(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/