BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Frying Process on Acidity and Peroxide Number of Oil (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

Çalışmada, rafine ayçiçek yağı patates kızartılmasında kullanılmıştır. Kızartma işlemi birer hafta ara ile 6 kez uygulanmış, paralel numuneler açık ve koyu renk ambalajlar içinde, oda ve buzdolabı sıcaklığında bekletilerek; kızartmanın, ışık ve ortam sıcaklığının yağın asit ve peroksit sayısı üzerine etkileri gözlenmiştir. Birinci kızartmanın sonunda peroksit sayısı 9 me O2/kg yağ sınırının üzerine çıkmış ve dördüncü kızartmanın sonundan itibaren deneme süresinin sonuna kadar azalma göstermiştir. Peroksit sayısının yükselme ve azalmasında ışık ve ortam sıcaklığının belirgin etkisi gözlenmemiştir. Deneme süresinde numunelerin asit sayısında önemli bir değişme gözlenmemiş ve asit sayısı %0.2 değeri ile Gıda Maddeleri Tüzüğümüzün 134. Maddesinin b bendinde belirtilen sınırın altında bulunmuştur.   

Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

Çalışmada, rafine ayçiçek yağı patates kızartılmasında kullanılmıştır. Kızartma işlemi birer hafta ara ile 6 kez uygulanmış, paralel numuneler açık ve koyu renk ambalajlar içinde, oda ve buzdolabı sıcaklığında bekletilerek; kızartmanın, ışık ve ortam sıcaklığının yağın asit ve peroksit sayısı üzerine etkileri gözlenmiştir. Birinci kızartmanın sonunda peroksit sayısı 9 me O2/kg yağ sınırının üzerine çıkmış ve dördüncü kızartmanın sonundan itibaren deneme süresinin sonuna kadar azalma göstermiştir. Peroksit sayısının yükselme ve azalmasında ışık ve ortam sıcaklığının belirgin etkisi gözlenmemiştir. Deneme süresinde numunelerin asit sayısında önemli bir değişme gözlenmemiş ve asit sayısı %0.2 değeri ile Gıda Maddeleri Tüzüğümüzün 134. Maddesinin b bendinde belirtilen sınırın altında bulunmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Oysun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Oysun, G. . (1984). Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. Gıda, 9(5).
AMA Oysun G. Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. GIDA. Ekim 1984;9(5).
Chicago Oysun, Gülderen. “Kızartma İşleminin Yağın Asit Ve Peroksit Sayısına Etkisi”. Gıda 9, sy. 5 (Ekim 1984).
EndNote Oysun G (01 Ekim 1984) Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. Gıda 9 5
IEEE G. . Oysun, “Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi”, GIDA, c. 9, sy. 5, 1984.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Kızartma İşleminin Yağın Asit Ve Peroksit Sayısına Etkisi”. Gıda 9/5 (Ekim 1984).
JAMA Oysun G. Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. GIDA. 1984;9.
MLA Oysun, Gülderen. “Kızartma İşleminin Yağın Asit Ve Peroksit Sayısına Etkisi”. Gıda, c. 9, sy. 5, 1984.
Vancouver Oysun G. Kızartma İşleminin Yağın Asit ve Peroksit Sayısına Etkisi. GIDA. 1984;9(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/