BibTex RIS Kaynak Göster

The Chemical and Sensorial Properties of Tarhana in Different Compositions (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 1, - , 01.02.1991

Öz

In this research, the effect of the type and amount of yoghurt in the composition and the addition of yeast to the formula on the chemical and the sensorial properties of tarhana were investigated. Chemical composition and the sensorial properties of tarhana samples have displayed variations at the expense of these parameters.

Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal ve Duyusal Özellikleri

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 1, - , 01.02.1991

Öz

Bu araştırmada, tarhana üretiminde kullanılan yoğurt tipi ve miktarının değiştirilmesi ile bileşimde mayaya yer verilmesinin, tarhananın kimyasal ve duyusal özellikleri üzerindeki etkileri incelenmiştir. Tarhana örneklerinin kimyasal ve duyusal özellikleri bu faktörlerden değişik şekillerde etkilenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Temiz Bu kişi benim

Tülin Pirkul Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Temiz, A. ., & Pirkul, T. . (1991). Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. Gıda, 16(1).
AMA Temiz A, Pirkul T. Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. GIDA. Şubat 1991;16(1).
Chicago Temiz, Ayhan, ve Tülin Pirkul. “Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri”. Gıda 16, sy. 1 (Şubat 1991).
EndNote Temiz A, Pirkul T (01 Şubat 1991) Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. Gıda 16 1
IEEE A. . Temiz ve T. . Pirkul, “Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal ve Duyusal Özellikleri”, GIDA, c. 16, sy. 1, 1991.
ISNAD Temiz, Ayhan - Pirkul, Tülin. “Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri”. Gıda 16/1 (Şubat 1991).
JAMA Temiz A, Pirkul T. Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. GIDA. 1991;16.
MLA Temiz, Ayhan ve Tülin Pirkul. “Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri”. Gıda, c. 16, sy. 1, 1991.
Vancouver Temiz A, Pirkul T. Farklı Bileşimlerde Üretilen Tarhanaların Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. GIDA. 1991;16(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/