BibTex RIS Kaynak Göster

Sorbic Acids and Its Salts as Food Preservatives III. Effects on Bacteria (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 1, - , 01.02.1991

Öz

Sorbic acid and its salts inhibit or delay the grown of bacteria. This inhibitory effects varies due to the species and the strains of bacteria resist to sorbate existence and are even able to metabolize sorbate. Inhibition of bacterial growth by sorbate may result from alteration of cell membranes, inhibition of transport systems and key enzymes, creation of a proton flux into the cell.

Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 1, - , 01.02.1991

Öz

Bu derlemede, gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılan bazı yapay tatlandırıcıların (sakkarin, siklamat ve aspartam) kullanılma amaçları ve sağlık üzerine etkileri açıklanmış ve bunların halk sağlığı yönünden yaratabileceği sorunlar literatür bilgisine dayanarak değerlendirilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Yentür Bu kişi benim

Aysel Bayhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yentür, G. ., & Bayhan, A. . (1991). Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar. Gıda, 16(1).
AMA Yentür G, Bayhan A. Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar. GIDA. Şubat 1991;16(1).
Chicago Yentür, Gülderen, ve Aysel Bayhan. “Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar”. Gıda 16, sy. 1 (Şubat 1991).
EndNote Yentür G, Bayhan A (01 Şubat 1991) Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar. Gıda 16 1
IEEE G. . Yentür ve A. . Bayhan, “Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar”, GIDA, c. 16, sy. 1, 1991.
ISNAD Yentür, Gülderen - Bayhan, Aysel. “Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar”. Gıda 16/1 (Şubat 1991).
JAMA Yentür G, Bayhan A. Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar. GIDA. 1991;16.
MLA Yentür, Gülderen ve Aysel Bayhan. “Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar”. Gıda, c. 16, sy. 1, 1991.
Vancouver Yentür G, Bayhan A. Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Yapay Tatlandırıcılar. GIDA. 1991;16(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/