BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on the Amount of Lactic Acid Produced by Lactobacillus bulgaricus in Synthetic Nutritious Medium Prepared by Whey Powder (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 1, - , 01.02.1991

Öz

Six different synthetic medium were prepared from whey powder. The amount of lactic acid production by twelve of L. bulgaricus strains in these mediums have been estimated. Amount of lactic acid production in the mediums with additional compounds were higher than the amount calculated in the mediums with out additional any compounds. Also, strains have been varied in their activity.

Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 1, - , 01.02.1991

Öz

Peyniraltı suyu tozundan altı farklı sentetik besi ortamı hazırlanmıştır. Bu besi ortamlarında 12 adet L. bulgaricus suşunun oluşturduğu laktik asit miktarları tespit edilmiştir. Katkılı besi ortamlarında oluşan laktik asit miktarları, katkısız besi ortamları ile kıyaslandığında daha fazla bulunmuştur. 12 adet L. bulgaricus suşu arasında en fazla laktik asit üretenlerin L. bulgaricus B1, L. bulgaricus B4 ve L. bulgaricus B11 suşları olduğu görülmüştür.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yavuz Beyatlı Bu kişi benim

Şener Tulumoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Beyatlı, Y. ., & Tulumoğlu, Ş. . (1991). Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(1).
AMA Beyatlı Y, Tulumoğlu Ş. Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. GIDA. Şubat 1991;16(1).
Chicago Beyatlı, Yavuz, ve Şener Tulumoğlu. “Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, sy. 1 (Şubat 1991).
EndNote Beyatlı Y, Tulumoğlu Ş (01 Şubat 1991) Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 1
IEEE Y. . Beyatlı ve Ş. . Tulumoğlu, “Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 16, sy. 1, 1991.
ISNAD Beyatlı, Yavuz - Tulumoğlu, Şener. “Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/1 (Şubat 1991).
JAMA Beyatlı Y, Tulumoğlu Ş. Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1991;16.
MLA Beyatlı, Yavuz ve Şener Tulumoğlu. “Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 16, sy. 1, 1991.
Vancouver Beyatlı Y, Tulumoğlu Ş. Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1991;16(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/