Loading [a11y]/accessibility-menu.js
BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on some Physical and Chemical Properties of Black Cumin (Turkish with English Abstract)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 6, - , 01.12.1984

Öz

In this research, 5 black cumin samples collected from different grocers have been analyzed. The moisture content have been found as average 3.94%, min. 3.29%, max. 4.46%. The average foreign matter is 1.82%, min. 1.2%, max. 3.0%. The total ash is averaged 5.13%, min. 4.35%, and max. 4.64%. And HCl-unsoluble material is averaged 1.23%, min. 0.21%, and max. 1.78%.   

Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 6, - , 01.12.1984

Öz

Çörekotu’nun standardını hazırlamada yardımcı olması amacıyla bir ön çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada, 5 adet çörekotu kullanılmıştır. Örnekler, toptan satış yapan farklı yerlerden alınmıştır. Bu çalışmada, çörekotunun ortalama rutubeti %3.94, en az %3.29, en çok %4.46; yabancı madde miktarı ortalama %1.82, en az %1.2 ve en çok %3.0 olarak bulunmuştur. Toplam kül miktarı ortalama %5.13 en az %4.35, en çok %6.46; ayrıca HCl’de erimeyen kül miktarı da ortalama %1.23, en az %0.24, en çok %1.78 olarak bulunmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fikri Başoğlu Bu kişi benim

Ali Bayrak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Başoğlu, F. ., & Bayrak, A. . (1984). Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 9(6).
AMA Başoğlu F, Bayrak A. Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Aralık 1984;9(6).
Chicago Başoğlu, Fikri, ve Ali Bayrak. “Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 9, sy. 6 (Aralık 1984).
EndNote Başoğlu F, Bayrak A (01 Aralık 1984) Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 9 6
IEEE F. . Başoğlu ve A. . Bayrak, “Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 9, sy. 6, 1984.
ISNAD Başoğlu, Fikri - Bayrak, Ali. “Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 9/6 (Aralık 1984).
JAMA Başoğlu F, Bayrak A. Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1984;9.
MLA Başoğlu, Fikri ve Ali Bayrak. “Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 9, sy. 6, 1984.
Vancouver Başoğlu F, Bayrak A. Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1984;9(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/