Önsoğutma üzümlerin hasat edildikleri zamanki sıcaklıkların mümkün olduğu kadar kısa süre İçerisinde muhafaza edilecekleri sıcaklığa düşürülmesidir. Üzümlerin önsoğutmaya tabi tutulmalarının en önemli sebebi su kaybını minimum düzeye indirmektir. Bu ise fiziksel bir faktör olan üzümlerin muhafaza edildiği ortam havasının evaporasyon potansiyeline bağlıdır. Bu makalede üzümlerde kullanılan önsoğutmanın önemi, önsoğutmanın oranı ve önsoğutma yöntemleri açıklanmıştır.
Pre-cooling is the rapid removal of field heat of the grapes until the temperature of the grapes is reduced to the optimum stage or handling temperature. The most important reason to cool the grapes promptly is to minimize water loss. This is strictly a physical factor related to the evaporative potential of the surrounding air. In this article, importance of the pre-cooling of table grapes, pre-cooling rate and pre-cooling methods used in table grapes are given.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2001 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 2 |