BibTex RIS Kaynak Göster

Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 2, - , 01.04.2001

Öz

Önsoğutma üzümlerin hasat edildikleri zamanki sıcaklıkların mümkün olduğu kadar kısa süre İçerisinde muhafaza edilecekleri sı­caklığa düşürülmesidir. Üzümlerin önsoğutmaya tabi tutulmalarının en önemli sebebi su kaybını minimum düzeye indirmektir. Bu ise fiziksel bir faktör olan üzümlerin muhafaza edildiği ortam havasının evaporasyon potansiyeline bağlıdır. Bu makalede üzümlerde kullanılan önsoğutmanın önemi, önsoğutmanın oranı ve önsoğutma yöntemleri açıklanmıştır.

Importance of Pre-Cooling on the Storage of Table Grapes (in English)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 2, - , 01.04.2001

Öz

Pre-cooling is the rapid removal of field heat of the grapes until the temperature of the grapes is reduced to the optimum stage or handling temperature. The most important reason to cool the grapes promptly is to minimize water loss. This is strictly a physical factor related to the evaporative potential of the surrounding air. In this article, importance of the pre-cooling of table grapes, pre-cooling rate and pre-cooling methods used in table grapes are given. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gökhan Söylemezoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Söylemezoğlu, G. . (2001). Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). Gıda, 26(2).
AMA Söylemezoğlu G. Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). GIDA. Nisan 2001;26(2).
Chicago Söylemezoğlu, Gökhan. “Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)”. Gıda 26, sy. 2 (Nisan 2001).
EndNote Söylemezoğlu G (01 Nisan 2001) Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). Gıda 26 2
IEEE G. . Söylemezoğlu, “Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)”, GIDA, c. 26, sy. 2, 2001.
ISNAD Söylemezoğlu, Gökhan. “Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)”. Gıda 26/2 (Nisan 2001).
JAMA Söylemezoğlu G. Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). GIDA. 2001;26.
MLA Söylemezoğlu, Gökhan. “Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)”. Gıda, c. 26, sy. 2, 2001.
Vancouver Söylemezoğlu G. Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). GIDA. 2001;26(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/