BibTex RIS Kaynak Göster

Research on the Caffeine and Tannin Contents on Turkish Teas

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

In this research total of 18 samples (14 factory samples of various grades and 4 commercial samples) pertaining to the year of 1983 were investigated. In the samples caffeine and tannin amounts were taken into consideration. Moisture and total mineral matters were also determined. The total mineral matters content varied between %4.0487-5.5662% and moisture contents were between 7.4570-8.7873%. Caffeine contents differed between 3.42-4.34% and tannin contents were found to differ within the range of 6.66-8.14%.   

Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

Araştırmada 1983 ürünü 14 adet çay örneği ve 1984 yılı ürünü 4 adet ticari çay örneği üzerinde çalışılmıştır. Anılan örneklerde kafein ve tanen miktarları üzerinde durulmuştur. Sonuçların kolay yorumu için ayrıca rutubet ve total kül analizleri yapılmıştır. Örneklerde total kül miktarı %4.0487-5.5662, rutubet oranı ise %7.4570-8.7873 arasında değişmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ömer L. Gürses Bu kişi benim

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gürses, Ö. L. ., & Artık, N. . (1985). Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 10(1).
AMA Gürses ÖL, Artık N. Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Şubat 1985;10(1).
Chicago Gürses, Ömer L., ve Nevzat Artık. “Türk Çaylarında Kafein Ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 10, sy. 1 (Şubat 1985).
EndNote Gürses ÖL, Artık N (01 Şubat 1985) Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. Gıda 10 1
IEEE Ö. L. . Gürses ve N. . Artık, “Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 10, sy. 1, 1985.
ISNAD Gürses, Ömer L. - Artık, Nevzat. “Türk Çaylarında Kafein Ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 10/1 (Şubat 1985).
JAMA Gürses ÖL, Artık N. Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1985;10.
MLA Gürses, Ömer L. ve Nevzat Artık. “Türk Çaylarında Kafein Ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 10, sy. 1, 1985.
Vancouver Gürses ÖL, Artık N. Türk Çaylarında Kafein ve Tanen Miktarı Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1985;10(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/