BibTex RIS Kaynak Göster

Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

Bu çalışmada İzmir Körfezinde yakalanan bazı balık türleriyle (mezgit, hamsi, gümüş, tekir, zargana, izmarit, istavrit, uskumru, kolyos,dil ve çinekop). Karadeniz’de yakalanan ve dondurulmuş olarak dışsatımı yapılan, bazı balık türlerindeki (köpek balığı, mersin balığı, vatoz ve ton balığı) cıva miktarları saptanmıştır. Cıva miktarının İzmit Körfezinde yakalanan balıklarda tolerans limitini aştığı görülmüştür. Karadeniz’de yakalanan balık türlerindeki cıva miktarlarının ise çok az olduğu saptanmıştır.

The Mercury Contents of Some Fish Species (Turkish with English Abstract)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

The mercury contents of some fish species caught in İzmit Bay (cod, anchovy, sand smelt, red mullet, garfish, picarel, scad, mackerel, chub mackerel, sole and blue fish) and in the Blacksea (smoothound, tunny, stingray and sturgeon) were determined. High mercury concentrations were determined in the fish species caught in İzmit Bay and in chub mackerel the mercury concentration was higher than the international limit. The fish species caught in the Blacksea contained very little amount of mercury.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vural Yiğit Bu kişi benim

Nezih Müftügil Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yiğit, V. ., & Müftügil, N. . (1985). Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. Gıda, 10(1).
AMA Yiğit V, Müftügil N. Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. GIDA. Şubat 1985;10(1).
Chicago Yiğit, Vural, ve Nezih Müftügil. “Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları”. Gıda 10, sy. 1 (Şubat 1985).
EndNote Yiğit V, Müftügil N (01 Şubat 1985) Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. Gıda 10 1
IEEE V. . Yiğit ve N. . Müftügil, “Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları”, GIDA, c. 10, sy. 1, 1985.
ISNAD Yiğit, Vural - Müftügil, Nezih. “Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları”. Gıda 10/1 (Şubat 1985).
JAMA Yiğit V, Müftügil N. Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. GIDA. 1985;10.
MLA Yiğit, Vural ve Nezih Müftügil. “Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları”. Gıda, c. 10, sy. 1, 1985.
Vancouver Yiğit V, Müftügil N. Bazı Balık Türlerinde Saptanan Civa Miktarları. GIDA. 1985;10(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/