BibTex RIS Kaynak Göster

Aflatoxin B1 and G1 Production in the Sterilized Mixed Feeds Which were Inoculated with Aspergillus parasiticus (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 2, - , 01.04.1991

Öz

The three kind mixed feeds were sterilized and inoculated with Aspergillus parasiticus. The feeds were inoculated at 85% relative humidity and 25 oC for 1, 3, 5 weeks. Aflatoxins were analysed with thin layer chromatography. For three inoculation periods, the aflatoxin (B1±G1) contents in fattening feeds, dairy cattle feeds and layer feeds were found to be as 9427, 3094, 1286 mg/kg; 11367, 3884, 4639 mg/kg; 3047, 8381, 3134 mg/kg, respectively. These values are higher then those in the literature for unsterilized feeds. This difference might be attributed to the natural microflora which possibly consumed the some nutrient simultaneously in unsterilized feeds also likely metabolized the aflatoxin produced by A. parasiticus. The findings indicated that sterilized mixed feeds inoculated with A. parasiticus and stored at 85% relative humidity, 25 oC, had a high potential of aflatoxin production.   

Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 2, - , 01.04.1991

Öz

Aspergillus parasiticus ile aşılanan steril besi, süt ve yumurta karma yemlerinde aflatoksin oluşum potansiyeli araştırılmıştır. Örnekler A. parasiticus sporlarıyla aşılanmış ve %85 nisbi nemde, 25 oC de 1, 3, 5 hafta depolanmışlardır. Bu süreler sonunda ince tabaka kromatografisi yöntemi ile yapılan analizlerde sırasıyla, besi yeminde; 9427, 3904, 1286 mg/kg, süt yeminde; 11367, 3884, 4639 mg/kg, yumurta yeminde; 3047, 8381, 3134 mg/kg aflatoksin (B1±G1) tespit edilmiştir. Elde edilen bu değerler, literatürde sterilize edilmemiş karma yemler için verilen değerlerden çok yüksek bulunmuştur. Bu durum, sterilize edilmeyen yemlerde doğal mikrofloranın aynı ortamdaki besin maddelerine ortak olması ve A. parasiticus tarafından üretilen aflatoksini metabolize etmesi ihtimaliyle izah edilmiştir. Bulgular, A. parasiticus ile aşılanan sterilize edilmiş karma yemlerde %85 nisbi nemde, 25 oC sıcaklıkta yüksek düzeyde aflatoksin oluşum potansiyelinin varlığını göstermiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selahattin Sert Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sert, S. . (1991). Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli. Gıda, 16(2).
AMA Sert S. Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli. GIDA. Nisan 1991;16(2).
Chicago Sert, Selahattin. “Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli”. Gıda 16, sy. 2 (Nisan 1991).
EndNote Sert S (01 Nisan 1991) Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli. Gıda 16 2
IEEE S. . Sert, “Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli”, GIDA, c. 16, sy. 2, 1991.
ISNAD Sert, Selahattin. “Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli”. Gıda 16/2 (Nisan 1991).
JAMA Sert S. Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli. GIDA. 1991;16.
MLA Sert, Selahattin. “Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli”. Gıda, c. 16, sy. 2, 1991.
Vancouver Sert S. Karma Yemlerde Aflatoksin Oluşum Potansiyeli. GIDA. 1991;16(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/