BibTex RIS Kaynak Göster

Enchancing the Keeping Quality of Raw Sheep Milk by Different Methods (in English)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

In this study, enhancing the keeping quality of raw sheep milk was attempted by the addition of hydrogen peroxide in two different concentrations (100 ppm and 400 ppm), the activation of the lactoperoxidase (LP) system by adding two different concentrations (ppm) in equimolar ratios of thiocyanate and hydrogen peroxide (20:20 and 60:60) and cooling. Control (without additive), hydrogen peroxide treated and LP activated samples were kept at 20 ± 1 oC and 35 ± 1°C for 15 hours whereas the cooled milk was kept at 5 ± 1°C. For the same period titratable acidity, resazurin test, rennet coagulation time and starter culture activity were determined in milk samples at 3 hours intervals. The results showed that a significant improvement in enhancing the keeping quality of raw sheep milk could be obtained by the activation of the LP-system and the addition of hydrogen peroxide. But cooling was the best method for the preservation of raw sheep milk.  

Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

Bu çalışmada, koyun sütünün laktoperoksidaz sisteminin (LP) aktivasyonu, hidrojen peroksit ilavesi ve soğutma yöntemleri ile muhafazası incelenmiştir. Laktoperoksidaz sisteminin aktivasyonu, sütlere 20:20 ppm ve 60.60 ppm tiyosiyonat : hidrojen peroksit ilavesiyle sağlanırken, hidrojen peroksitle muhafazada, sütlere 100 ppm ve 400 ppm hidrojen peroksit ilave edilmiştir. Kontrol (katkısız süt), LP sistemi aktive edilmiş sütler ve Hidrojen peroksit ilave edilmiş sütler 20± 1°C ve 35± 1 oC' de, dördüncü bölüm sütler ise 5 ± 1°C'de 15 saat süreyle bekletilmiştir. Örneklerde üçer saatlik aralıklarla titrasyon asitliği, resazurin, pıhtılaşma ve starter aktivitesi testleri yapılmıştır. Araştırma sonucunda,  koyun  sütlerinin  muhafazasında soğutmanın en etkili yöntem olduğu belirlenirken, LP sisteminin aktivasyonundan ve sütlere hidrojen peroksit ilavesinden yararlanılabileceği de görülmüştür.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Celalettin Koçak Bu kişi benim

Birgül Öztürkler Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Koçak, C. ., & Öztürkler, B. . (2001). Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce). Gıda, 26(3).
AMA Koçak C, Öztürkler B. Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce). GIDA. Haziran 2001;26(3).
Chicago Koçak, Celalettin, ve Birgül Öztürkler. “Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce)”. Gıda 26, sy. 3 (Haziran 2001).
EndNote Koçak C, Öztürkler B (01 Haziran 2001) Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce). Gıda 26 3
IEEE C. . Koçak ve B. . Öztürkler, “Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce)”, GIDA, c. 26, sy. 3, 2001.
ISNAD Koçak, Celalettin - Öztürkler, Birgül. “Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce)”. Gıda 26/3 (Haziran 2001).
JAMA Koçak C, Öztürkler B. Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce). GIDA. 2001;26.
MLA Koçak, Celalettin ve Birgül Öztürkler. “Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce)”. Gıda, c. 26, sy. 3, 2001.
Vancouver Koçak C, Öztürkler B. Koyun Sütünün Farklı Yöntemlerle Muhafazası (İngilizce). GIDA. 2001;26(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/