Bu çalışmada, Kahramanmaraş İlinde satışa sunulan pastörize sütten yapılmış beyaz peynirlerde Streptococcus faecalis varlığı incelendi. Bu amaç için 22 adet beyaz peynir örneği incelendi. Araştırma sonucunda beyaz peynir örneklerinin tamamında Streptococcus faecalis (%100) tespit edildi. Bu yönüyle peynir örneklerinin hijyenik karakterlerinin iyi olmadığı belirlendi.
In this study the presence of Streptococcus faecalis in the white cheeses made from pasteurize milk sold in Kahramanmaraş were examined. For this purpose, 22 cheese samples were taken. At the end of this study, all of the samples have Streptococcus faecalis (100%). It was concluded that the examined white cheese samples were inadequate from in reads of hygienic quality by Streptococcus faecalis.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2001 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 3 |