BibTex RIS Kaynak Göster

Kahramanmaraş'ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

Bu çalışmada, Kahramanmaraş İlinde satışa sunulan pastörize sütten yapılmış beyaz peynirlerde Streptococcus faecalis varlığı incelendi. Bu amaç için 22 adet beyaz peynir örneği incelendi. Araştırma sonucunda beyaz peynir örneklerinin tamamında Streptococcus faecalis (%100) tespit edildi. Bu yönüyle peynir örneklerinin hijyenik karakterlerinin iyi olmadığı belirlendi.

Presence of Streptococcus faecalis in the White Cheese Sold in Kahramanmaraş (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

In this study the presence of Streptococcus faecalis in the white cheeses made from pasteurize milk sold in Kahramanmaraş were examined. For this purpose, 22 cheese samples were taken. At the end of this study, all of the samples have Streptococcus faecalis (100%). It was concluded that the examined white cheese samples were inadequate from in reads of hygienic quality by Streptococcus faecalis.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özlem Turgay Erdoğrul Bu kişi benim

Metin Dığak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Erdoğrul, Ö. T. ., & Dığak, M. . (2001). Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. Gıda, 26(3).
AMA Erdoğrul ÖT, Dığak M. Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. GIDA. Haziran 2001;26(3).
Chicago Erdoğrul, Özlem Turgay, ve Metin Dığak. “Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus Faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 26, sy. 3 (Haziran 2001).
EndNote Erdoğrul ÖT, Dığak M (01 Haziran 2001) Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. Gıda 26 3
IEEE Ö. T. . Erdoğrul ve M. . Dığak, “Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar”, GIDA, c. 26, sy. 3, 2001.
ISNAD Erdoğrul, Özlem Turgay - Dığak, Metin. “Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus Faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 26/3 (Haziran 2001).
JAMA Erdoğrul ÖT, Dığak M. Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. GIDA. 2001;26.
MLA Erdoğrul, Özlem Turgay ve Metin Dığak. “Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus Faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar”. Gıda, c. 26, sy. 3, 2001.
Vancouver Erdoğrul ÖT, Dığak M. Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. GIDA. 2001;26(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/