BibTex RIS Kaynak Göster

Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

Bu çalışmada ülkemizde kaliteli kırmızı şarap üretiminde kullanılan Boğazkere, Öküzgözü ve Kalecik karası üzüm çeşitlerinden 1998 ve 1999 yıllarında üretilen kırmızı şarapların RP-HPLC ve spektroflorometri teknikleri yardımıyla amino asit profilleri çıkarılmış ve örnekler birbirleriyle amino asit içerikleri bakımından karşılaştırılmıştır. Elde olunan sonuçlar, çeşit, yıl ve yöre farklılıklarının amino asit içeriği üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.  

Amino Acid Content of some Turkish Red Wines (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

In this research amino acid content of quality varietals Turkish red wines such as Boğazkere, Öküzgözü and Kalecik karası from the 1998 and 1999 harvested period were determined by using RP-HPLC and spectrofluorometric techniques. According to the results were obtained, the years of production the area of vineyards and the role of grapes varieties are significantly important on the amino acids profiles. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

R. Ertan Anlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Anlı, R. E. . (2001). Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. Gıda, 26(3).
AMA Anlı RE. Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. GIDA. Haziran 2001;26(3).
Chicago Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri”. Gıda 26, sy. 3 (Haziran 2001).
EndNote Anlı RE (01 Haziran 2001) Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. Gıda 26 3
IEEE R. E. . Anlı, “Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri”, GIDA, c. 26, sy. 3, 2001.
ISNAD Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri”. Gıda 26/3 (Haziran 2001).
JAMA Anlı RE. Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. GIDA. 2001;26.
MLA Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri”. Gıda, c. 26, sy. 3, 2001.
Vancouver Anlı RE. Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. GIDA. 2001;26(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/