BibTex RIS Kaynak Göster

Proteolysis in Sausage Fermetation (in English)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Proteolysis is one of the main biochemical reactions contributing to development of overall quality of fermented sausages. Proteolysis reactions are catalyzed by either endogenous enzymes inherent in the product or by enzymes from microbial origin. Meat proteins undergo hydrolysis first to polypeptides by endogenous muscle enzymes, and then further to small peptides by peptidases. Final step in proteolysis phenomena is free amino acid generation by bacterial aminopeptidases as well as aminopeptidases inherent in meat itself. Peptides and free amino acids are major components of the nonprotein nitrogen fraction in fermented meat products and contribute to the generation of volatile and nonvolatile flavor compounds in the final product. 

Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Proteoliz, fermente sosislerin kalitesine katkıda bulunan temel biyokimyasal reaksiyonlardan biridir. Proteoliz reaksiyonları ürün yapısında doğal olarak bulunan enzimler ya da mikrobiyel orijinli enzimler tarafından katalize edilirler. Et proteinleri önce kas enzimleri tarafından polipeptitlere, daha sonra da peptidazlar vasıtasıyla küçük peptitlere hidrolize olur. Proteolizde son aşama, etin yapısında bulunan ya da bakteriyel orijinli aminopeptidazlar tarafından serbest amino asitlerin oluşmasıdır. Peptitler ve serbest amino asitler, fermente et ürünlerinde protein olmayan azotlu maddelerin temel komponentleridir ve son üründe uçucu ve uçucu olmayan flavor bileşiklerinin oluşumuna katkıda bulunurlar.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kezban Candoğan Bu kişi benim

James C. Acton Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Candoğan, K. ., & Acton, J. C. . (2001). Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). Gıda, 26(4).
AMA Candoğan K, Acton JC. Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). GIDA. Ağustos 2001;26(4).
Chicago Candoğan, Kezban, ve James C. Acton. “Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)”. Gıda 26, sy. 4 (Ağustos 2001).
EndNote Candoğan K, Acton JC (01 Ağustos 2001) Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). Gıda 26 4
IEEE K. . Candoğan ve J. C. . Acton, “Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)”, GIDA, c. 26, sy. 4, 2001.
ISNAD Candoğan, Kezban - Acton, James C. “Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)”. Gıda 26/4 (Ağustos 2001).
JAMA Candoğan K, Acton JC. Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). GIDA. 2001;26.
MLA Candoğan, Kezban ve James C. Acton. “Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce)”. Gıda, c. 26, sy. 4, 2001.
Vancouver Candoğan K, Acton JC. Sosis Fermentasyonunda Proteoliz (İngilizce). GIDA. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/