BibTex RIS Kaynak Göster

Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Çalışmada alabalık burgerleri atmosferik havayla (kontrol), A grubu  (%5 O2+ %35 CO2 + %60 N2 ) ve B grubu (%30 CO2+ % 70 N2) şeklinde üç grup halinde paketlenmişlerdir. Tüm gruplar +4°C (±1)' de depolanmıştır. Kontrol grubunun raf ömrü 21, diğer grupların ise 35 gündür. Ancak, toplam bakteri yükünün yüksekliği nedeniyle, ürünün bu kadar uzun sürelerde tüketilmesi risklidir. Bu nedenle antimikrobiyal madde kullanılması tavsiye edilebilir.  

The Effect of Modified Atmosphere Packaging on the Shelf Life of Trout-Burgers (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

In this study, the burgers were packaged into 3 groups, namely control (air), group A (5% O2 + 35% CO2 + 60% N2) and group B (30% CO2 + 70 % N2). The all groups were stored at +4°C (±1). The shelf life for control group was 21 days, and that of the other groups was 35 days. However, the consumption of this product is somehow risky due to high level of the TBC caused by a long period of storage and the probable bacterial load during processing. Because of that reason, the usage of the antimicrobial agents could be advisable. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sühendan Metin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Metin, S. . (2001). Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. Gıda, 26(4).
AMA Metin S. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. GIDA. Ağustos 2001;26(4).
Chicago Metin, Sühendan. “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi”. Gıda 26, sy. 4 (Ağustos 2001).
EndNote Metin S (01 Ağustos 2001) Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. Gıda 26 4
IEEE S. . Metin, “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi”, GIDA, c. 26, sy. 4, 2001.
ISNAD Metin, Sühendan. “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi”. Gıda 26/4 (Ağustos 2001).
JAMA Metin S. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. GIDA. 2001;26.
MLA Metin, Sühendan. “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi”. Gıda, c. 26, sy. 4, 2001.
Vancouver Metin S. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. GIDA. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/