BibTex RIS Kaynak Göster

Importance of Sulphur dioxide (SO2) in Wines (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 3, - , 01.06.1985

Öz

Şarabın yapılmasında, olgunlaştırılmasında kaplarda ya da şişelerde saklanmasında, şarap hastalık ve kusurlarının önlenmesinde kükürt dioksitin çok büyük rolü ve vazgeçilemeyecek önemi vardır. Denebilir ki, kükürt dioksitsiz şarabı olgunlaştırmak ve saklamak mümkün değildir. Kükürt dioksit kullanmadan, en geniş bir iyimserlikle, şarap içilemeyecek kadar bozulmasa bile, rengi, görünüşü ve tadı kötü bir durum alır. Şu halde kükürt dioksit kullanmadan değil şöyle böyle bir kalite şarabı, yine eli yüzü düzgün ve tat bakımından en mütevazı ve müsamahalı istekleri bile karşılayabilecek bir şarap yapılamaz

Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 3, - , 01.06.1985

Öz

Şarabın yapılmasında, olgunlaştırılmasında kaplarda ya da şişelerde saklanmasında, şarap hastalık ve kusurlarının önlenmesinde kükürt dioksitin çok büyük rolü ve vazgeçilemeyecek önemi vardır. Denebilir ki, kükürt dioksitsiz şarabı olgunlaştırmak ve saklamak mümkün değildir. Kükürt dioksit kullanmadan, en geniş bir iyimserlikle, şarap içilemeyecek kadar bozulmasa bile, rengi, görünüşü ve tadı kötü bir durum alır. Şu halde kükürt dioksit kullanmadan değil şöyle böyle bir kalite şarabı, yine eli yüzü düzgün ve tat bakımından en mütevazı ve müsamahalı istekleri bile karşılayabilecek bir şarap yapılamaz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arif Akman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akman, A. . (1985). Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. Gıda, 10(3).
AMA Akman A. Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. GIDA. Haziran 1985;10(3).
Chicago Akman, Arif. “Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü Ve Önemi”. Gıda 10, sy. 3 (Haziran 1985).
EndNote Akman A (01 Haziran 1985) Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. Gıda 10 3
IEEE A. . Akman, “Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi”, GIDA, c. 10, sy. 3, 1985.
ISNAD Akman, Arif. “Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü Ve Önemi”. Gıda 10/3 (Haziran 1985).
JAMA Akman A. Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. GIDA. 1985;10.
MLA Akman, Arif. “Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü Ve Önemi”. Gıda, c. 10, sy. 3, 1985.
Vancouver Akman A. Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. GIDA. 1985;10(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/