BibTex RIS Kaynak Göster

Importance of Wheat Lipids (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 4, - , 01.08.1985

Öz

“Lipid” sözcüğü suda çözünmeyen, fakat etil eter, petrol eteri, kloroform, alkol, benzen, aseton ve karbon tetraklorür gibi yağ çözücü maddelerde çözünen, bitki ve hayvan organizmasında sentez edilen maddeleri kapsar. Lipidlerin buğdayda bulunanlardan bazıları bu tarife tam olarak uymayabilirler. Örneğin sfingomyelinler ve cerebrezitler etkin bir yağ çözücüsü olan etil eterde, çözünemedikleri; lesitin ise asetonca çözünmeyip suda bir dereceye kadar çözündüğü halde lipid sınıfına dahil bileşiklerdir. Tarifteki bitkisel ve hayvansal organizmada sentez edilebilme koşulu ise mineral yağların lipid kapsamına alınmaması bakımından önem taşır.

Buğday Lipidleri ve Önemi

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 4, - , 01.08.1985

Öz

“Lipid” sözcüğü suda çözünmeyen, fakat etil eter, petrol eteri, kloroform, alkol, benzen, aseton ve karbon tetraklorür gibi yağ çözücü maddelerde çözünen, bitki ve hayvan organizmasında sentez edilen maddeleri kapsar. Lipidlerin buğdayda bulunanlardan bazıları bu tarife tam olarak uymayabilirler. Örneğin sfingomyelinler ve cerebrezitler etkin bir yağ çözücüsü olan etil eterde, çözünemedikleri; lesitin ise asetonca çözünmeyip suda bir dereceye kadar çözündüğü halde lipid sınıfına dahil bileşiklerdir. Tarifteki bitkisel ve hayvansal organizmada sentez edilebilme koşulu ise mineral yağların lipid kapsamına alınmaması bakımından önem taşır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hazım Özkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Özkaya, H. . (1985). Buğday Lipidleri ve Önemi. Gıda, 10(4).
AMA Özkaya H. Buğday Lipidleri ve Önemi. GIDA. Ağustos 1985;10(4).
Chicago Özkaya, Hazım. “Buğday Lipidleri Ve Önemi”. Gıda 10, sy. 4 (Ağustos 1985).
EndNote Özkaya H (01 Ağustos 1985) Buğday Lipidleri ve Önemi. Gıda 10 4
IEEE H. . Özkaya, “Buğday Lipidleri ve Önemi”, GIDA, c. 10, sy. 4, 1985.
ISNAD Özkaya, Hazım. “Buğday Lipidleri Ve Önemi”. Gıda 10/4 (Ağustos 1985).
JAMA Özkaya H. Buğday Lipidleri ve Önemi. GIDA. 1985;10.
MLA Özkaya, Hazım. “Buğday Lipidleri Ve Önemi”. Gıda, c. 10, sy. 4, 1985.
Vancouver Özkaya H. Buğday Lipidleri ve Önemi. GIDA. 1985;10(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/