In this study; the composition and some microbiological properties (total viable bacteria and coliform bacteria) of lor cheese samples bought in Tekirdağ market was investigated. The average values for dry-matter, fat, protein, ash, lactose and titratable acidity (SH) were found as 25.99±3.73%, 5.34±3.32%; 13.50±3.20%; 1.24±0.39%; 5.91±1.12% and 56.23±15.84 respectively. 1.3x106-2.9x108/g total viable bacteria and 16 cheese samples of out of 17 samples; 1.0x104-4.0x106/g coliform bacteria were count.
Bu araştırmada Tekirdağ piyasasından alınan 17 adet Lor’un bileşimi ve mikrobiyolojik olarak toplam canlı bakteri ve koliform grubu bakteri sayıları incelenmiştir. Lor örneklerinde ortalama olarak kurumadde %25.99±3.75; yağ %5.34±3.32; protein %13.50±3.20; kül %1.24±0.39; laktoz %5.91±1.12 ve asitlik 58.23±15.84 SH olarak tesbit edilmiştir. Lor örneklerinde 1.3x106-2.9x108 adet/g arasında toplam canlı bakteri, 17 örneğin 16’sında 1.0x104, 4.0x106 adet/g arasında koliform grubu bakteri bulunmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1991 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 5 |