The germ of wheat is a by product of milling industry and a source of vitamins and minerals. The levels of vitamin (B1, B2, B6, E, K, niacin and folic acid) and minerals (Na, K, Ni, Cu, Zn, Mg, Fe, Ca and P) in two samples were given in this study.
Buğday embriyosu, öğütme endüstrisinin bir yan ürünü olup vitamin ve mineral madde kaynağıdır. Çalışmamızda, ticari buğday embriyosu örneklerinin vitamin (B1, B2, B6, E ve K vitaminleri, niasin ve folik asit) ve mineral madde (Na, K, Ni, Cu, Zn, Mg, Ca ve P) içeriklerine ait analitik değerler tesbit edilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1991 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 5 |