In this study, whey proteins concentrate was obtained from whey by ultrafiltration. This concentrate was peptonized by using a proteolytic enzyme, tripsin, and then lyophilized. The properties of peptonized whey proteins concentrate were of commercial peptone in the microbiological culture media was examined.
Bu araştırmada, peynir altı suyundan ultrafiltrasyon yöntemiyle peynir altı suyu protein konsantratı elde edilmiş ve daha sonra bu ürün bir proteolitik enzim olan tripsin kullanılarak peptonlaştırılmış ve liyofilize edilmiştir. Peptonlaştırılmış liyofilize peynir altı suyu protein konsantratının özellikleri belirlenerek, mikrobiyolojik besiyerlerinde ticari pepton yerine kullanılabilirliği araştırılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1991 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 5 |