BibTex RIS Kaynak Göster

Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 5, - , 01.10.1991

Öz

In this study, whey proteins concentrate was obtained from whey by ultrafiltration. This concentrate was peptonized by using a proteolytic enzyme, tripsin, and then lyophilized. The properties of peptonized whey proteins concentrate were of commercial peptone in the microbiological culture media was examined.

Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 5, - , 01.10.1991

Öz

Bu araştırmada, peynir altı suyundan ultrafiltrasyon yöntemiyle peynir altı suyu protein konsantratı elde edilmiş ve daha sonra bu ürün bir proteolitik enzim olan tripsin kullanılarak peptonlaştırılmış ve liyofilize edilmiştir. Peptonlaştırılmış liyofilize peynir altı suyu protein konsantratının özellikleri belirlenerek, mikrobiyolojik besiyerlerinde ticari pepton yerine kullanılabilirliği araştırılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Temiz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Temiz, A. . (1991). Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. Gıda, 16(5).
AMA Temiz A. Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. GIDA. Ekim 1991;16(5).
Chicago Temiz, Ayhan. “Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği”. Gıda 16, sy. 5 (Ekim 1991).
EndNote Temiz A (01 Ekim 1991) Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. Gıda 16 5
IEEE A. . Temiz, “Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği”, GIDA, c. 16, sy. 5, 1991.
ISNAD Temiz, Ayhan. “Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği”. Gıda 16/5 (Ekim 1991).
JAMA Temiz A. Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. GIDA. 1991;16.
MLA Temiz, Ayhan. “Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği”. Gıda, c. 16, sy. 5, 1991.
Vancouver Temiz A. Peptonlaştırılmış Peynir Altı Suyu Proteinin Mikrobiyolojik Besiyerlerinde Kullanılabilirliği. GIDA. 1991;16(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/