BibTex RIS Kaynak Göster

Production of Concentrate Protein from Soybean and Composition of Soy Products (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 5, - , 01.10.1985

Öz

Soya fasulyesi üretimi ülkemizde 1981 verilerine göre 15000 ton düzeyindedir. Ortalama verim 88 kg da olarak gerçekleşmektedir. Ülkemizde üretilen soya fasulyesinin büyük bir çoğunluğu hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Bileşimi çok zengin olan ve hayvansal proteine eşdeğer oranda protein içeren soya fasulyesi gereğince değerlendirilememektedir. Soya fasulyesinden proteince zengin değişik ürünler elde edilmektedir. Bunlar soya unu, konsantre soya proteini, soya izolatı, et analogu ve fermente soya ürünleridir (Sufu, miso, tempeh). Protein oranı anılan ürünlerde %40-%98 arasında değişmektedir. Yağ miktarı ortalama %20 düzeyindedir. Diğer bileşim unsurları açısından da zengin bir bitkisel üründür. Ülkemizde üretimi her geçen yıl artan soya fasulyesinden değişik ürünlerin eldesi pek yaygın değildir. Proteince zengin anılan ürünlerin eldesi hayvansal protein açığının kapatılmasına katkıda bulunacaktır.   

Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 5, - , 01.10.1985

Öz

Soya fasulyesi üretimi ülkemizde 1981 verilerine göre 15000 ton düzeyindedir. Ortalama verim 88 kg da olarak gerçekleşmektedir. Ülkemizde üretilen soya fasulyesinin büyük bir çoğunluğu hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Bileşimi çok zengin olan ve hayvansal proteine eşdeğer oranda protein içeren soya fasulyesi gereğince değerlendirilememektedir. Soya fasulyesinden proteince zengin değişik ürünler elde edilmektedir. Bunlar soya unu, konsantre soya proteini, soya izolatı, et analogu ve fermente soya ürünleridir (Sufu, miso, tempeh). Protein oranı anılan ürünlerde %40-%98 arasında değişmektedir. Yağ miktarı ortalama %20 düzeyindedir. Diğer bileşim unsurları açısından da zengin bir bitkisel üründür. Ülkemizde üretimi her geçen yıl artan soya fasulyesinden değişik ürünlerin eldesi pek yaygın değildir. Proteince zengin anılan ürünlerin eldesi hayvansal protein açığının kapatılmasına katkıda bulunacaktır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Artık, N. . (1985). Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. Gıda, 10(5).
AMA Artık N. Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. GIDA. Ekim 1985;10(5).
Chicago Artık, Nevzat. “Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi Ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları”. Gıda 10, sy. 5 (Ekim 1985).
EndNote Artık N (01 Ekim 1985) Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. Gıda 10 5
IEEE N. . Artık, “Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları”, GIDA, c. 10, sy. 5, 1985.
ISNAD Artık, Nevzat. “Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi Ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları”. Gıda 10/5 (Ekim 1985).
JAMA Artık N. Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. GIDA. 1985;10.
MLA Artık, Nevzat. “Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi Ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları”. Gıda, c. 10, sy. 5, 1985.
Vancouver Artık N. Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. GIDA. 1985;10(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/