BibTex RIS Kaynak Göster

Hydrogen Peroxyde and Chlore Applications in Corks (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 6, - , 01.12.2001

Öz

Corkinnes is one of the biggest problems on the wine technology. The growth of molds on cork can form TCA from TCP by microbial methylation. The occurrence of some chlorophenols (trichlolophenols, tetrachlorophenols and pentachlorophenols) on corkwood by contamination and the microbiological transformation of those phenols to the anisole (mainly 2,5,6 trichloroanisol) caused the corkinnes. In this study the application of chloride and hydrogen peroxide were compared by their roles on the cork problems.  

Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 6, - , 01.12.2001

Öz

Şarap teknolojisinde karşılaşılan önemli sorunlardan biri "mantar kokusu" problemidir. Bu sorun özellikle mantarın doğadan tabakalar halinde alınıp işlenmesine kadar geçen aşamada bir takım küflerle kontamine olarak TCA ve TCP gibi bileşenlerinin mikrobiyel metilasyonla özellikle 2,4,6 trikloroanaizole dönüşümü sonucu oluşmaktadır. Bu çalışmada mantar kokusu problemi olarak bilinen bu sorunla da doğrudan ilişkili olan klor uygulaması ve buna alternatif olan hidrojen perosit uygulamaları üzerinde durulmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

R. Ertan Anlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Anlı, R. E. . (2001). Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. Gıda, 26(6).
AMA Anlı RE. Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. GIDA. Aralık 2001;26(6).
Chicago Anlı, R. Ertan. “Şarap Mantarında Klor Ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları”. Gıda 26, sy. 6 (Aralık 2001).
EndNote Anlı RE (01 Aralık 2001) Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. Gıda 26 6
IEEE R. E. . Anlı, “Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları”, GIDA, c. 26, sy. 6, 2001.
ISNAD Anlı, R. Ertan. “Şarap Mantarında Klor Ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları”. Gıda 26/6 (Aralık 2001).
JAMA Anlı RE. Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. GIDA. 2001;26.
MLA Anlı, R. Ertan. “Şarap Mantarında Klor Ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları”. Gıda, c. 26, sy. 6, 2001.
Vancouver Anlı RE. Şarap Mantarında Klor ve Hidrojen Peroksit Uygulamaları. GIDA. 2001;26(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/