BibTex RIS Kaynak Göster

Production of Bacterial Ethanol (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 6, - , 01.12.1985

Öz

Günümüzde etanol benzinin oktan sayısını artırması ve eksoz gazlarındaki CO içeriğini azaltması gibi olumlu özelikleri nedeniyle benzine katkı olarak kullanılmaktadır. Artan petrol fiyatları da dikkate alınarak, çok yönlü bir enerji kaynağı olan etanole gittikçe artan bir gereksinme duyulması tüm dünya üzerinde bu konudaki araştırmaları teşvik etmektedir. Araştırmalar yalnızca ucuz bir substrat ortaya koyma yönünden değil, aynı zamanda S. cerevisiae’den daha uygun bir mikroorganizma bulabilme yönünde de yapılmaktadır.

Bakteriyel Etanol Üretimi

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 6, - , 01.12.1985

Öz

Günümüzde etanol benzinin oktan sayısını artırması ve eksoz gazlarındaki CO içeriğini azaltması gibi olumlu özelikleri nedeniyle benzine katkı olarak kullanılmaktadır. Artan petrol fiyatları da dikkate alınarak, çok yönlü bir enerji kaynağı olan etanole gittikçe artan bir gereksinme duyulması tüm dünya üzerinde bu konudaki araştırmaları teşvik etmektedir. Araştırmalar yalnızca ucuz bir substrat ortaya koyma yönünden değil, aynı zamanda S. cerevisiae’den daha uygun bir mikroorganizma bulabilme yönünde de yapılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Filiz Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Özçelik, F. . (1985). Bakteriyel Etanol Üretimi. Gıda, 10(6).
AMA Özçelik F. Bakteriyel Etanol Üretimi. GIDA. Aralık 1985;10(6).
Chicago Özçelik, Filiz. “Bakteriyel Etanol Üretimi”. Gıda 10, sy. 6 (Aralık 1985).
EndNote Özçelik F (01 Aralık 1985) Bakteriyel Etanol Üretimi. Gıda 10 6
IEEE F. . Özçelik, “Bakteriyel Etanol Üretimi”, GIDA, c. 10, sy. 6, 1985.
ISNAD Özçelik, Filiz. “Bakteriyel Etanol Üretimi”. Gıda 10/6 (Aralık 1985).
JAMA Özçelik F. Bakteriyel Etanol Üretimi. GIDA. 1985;10.
MLA Özçelik, Filiz. “Bakteriyel Etanol Üretimi”. Gıda, c. 10, sy. 6, 1985.
Vancouver Özçelik F. Bakteriyel Etanol Üretimi. GIDA. 1985;10(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/