BibTex RIS Kaynak Göster

Red Pepper as a Flavor, Odor and Color Component (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 6, - , 01.12.1985

Öz

Kırmızıbiber, dünya çapında kültürü yapılan ve kullanılan en önemli baharatlardan biridir. Değişik kullanım şekillerinin yanısıra, bölge ve ülkelere göre değişen çok sayıda gıda ürününde yer alması, diğer çoğu baharatlardan farklı olarak yakıcılık ve renk maddelerince zengin olması kırmızıbiberi vazgeçilemez bir tad, koku ve renk materyali durumuna getirmiştir. Bununla birlikte botanik kaynakları ve özellikleri ile ticaret ve bölgesel tüketimlerde çok çeşitli isimle bilinmesi gibi karışıklıklar henüz tam olarak standart çözümlere kavuşturulamamıştır. Yaygınlık kazanan bazı sınıflama ve isimlemelerin kullanılması sürmektedir.

Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 6, - , 01.12.1985

Öz

Kırmızıbiber, dünya çapında kültürü yapılan ve kullanılan en önemli baharatlardan biridir. Değişik kullanım şekillerinin yanısıra, bölge ve ülkelere göre değişen çok sayıda gıda ürününde yer alması, diğer çoğu baharatlardan farklı olarak yakıcılık ve renk maddelerince zengin olması kırmızıbiberi vazgeçilemez bir tad, koku ve renk materyali durumuna getirmiştir. Bununla birlikte botanik kaynakları ve özellikleri ile ticaret ve bölgesel tüketimlerde çok çeşitli isimle bilinmesi gibi karışıklıklar henüz tam olarak standart çözümlere kavuşturulamamıştır. Yaygınlık kazanan bazı sınıflama ve isimlemelerin kullanılması sürmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Atillâ Akgül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Akgül, A. . (1985). Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. Gıda, 10(6).
AMA Akgül A. Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. GIDA. Aralık 1985;10(6).
Chicago Akgül, Atillâ. “Tad, Koku Ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber”. Gıda 10, sy. 6 (Aralık 1985).
EndNote Akgül A (01 Aralık 1985) Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. Gıda 10 6
IEEE A. . Akgül, “Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber”, GIDA, c. 10, sy. 6, 1985.
ISNAD Akgül, Atillâ. “Tad, Koku Ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber”. Gıda 10/6 (Aralık 1985).
JAMA Akgül A. Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. GIDA. 1985;10.
MLA Akgül, Atillâ. “Tad, Koku Ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber”. Gıda, c. 10, sy. 6, 1985.
Vancouver Akgül A. Tad, Koku ve Renk Katkısı Olarak Kırmızı Biber. GIDA. 1985;10(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/