BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Use of Kefir Culture for White Cheese Production (in Turkish)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 6, - , 01.12.1991

Öz

Beyaz peynir yapımında kullanılacak saf kültürde yer alması gereken mikroorganizmaları saptamak amacı ile bazı çalışmalar yapılmıştır. Araştırıcıların çoğunluğu saf kültürde S. lactis, S. cremoris ve L. casei’ nin bulunması gerektiğini belirtmişlerdir. Bu çalışmada beyaz peynir yapımında saf kültür olarak kefir kültürü kullanılmıştır. Kefir kültüründe söz konusu bakterilerle beraber bazı maya ve bakteriler de bulunmaktadır. Araştırma sonuçları kefir kültürü katılan sütten yapılan beyaz peynirde asitlik gelişiminin istenilen düzeyde olduğu; tat ve aroma ile yapının tüketiciler tarafından beğenildiğini ortaya çıkarmıştır.  

Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 6, - , 01.12.1991

Öz

Beyaz peynir yapımında kullanılacak saf kültürde yer alması gereken mikroorganizmaları saptamak amacı ile bazı çalışmalar yapılmıştır. Araştırıcıların çoğunluğu saf kültürde S. lactis, S. cremoris ve L. casei’ nin bulunması gerektiğini belirtmişlerdir. Bu çalışmada beyaz peynir yapımında saf kültür olarak kefir kültürü kullanılmıştır. Kefir kültüründe söz konusu bakterilerle beraber bazı maya ve bakteriler de bulunmaktadır. Araştırma sonuçları kefir kültürü katılan sütten yapılan beyaz peynirde asitlik gelişiminin istenilen düzeyde olduğu; tat ve aroma ile yapının tüketiciler tarafından beğenildiğini ortaya çıkarmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Yaygın Bu kişi benim

Sevda Kılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Yaygın, H. ., & Kılıç, S. . (1991). Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(6).
AMA Yaygın H, Kılıç S. Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. GIDA. Aralık 1991;16(6).
Chicago Yaygın, Hasan, ve Sevda Kılıç. “Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, sy. 6 (Aralık 1991).
EndNote Yaygın H, Kılıç S (01 Aralık 1991) Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 6
IEEE H. . Yaygın ve S. . Kılıç, “Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 16, sy. 6, 1991.
ISNAD Yaygın, Hasan - Kılıç, Sevda. “Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/6 (Aralık 1991).
JAMA Yaygın H, Kılıç S. Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1991;16.
MLA Yaygın, Hasan ve Sevda Kılıç. “Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 16, sy. 6, 1991.
Vancouver Yaygın H, Kılıç S. Kefir Kültürünün Beyaz Peynir Yapımında Kullanılması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1991;16(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/