In this study an investigation of the preservation of liquorice extract was carried out in different ways. For this purpose the extract samples obtained by using different methods were preheated and bottled. Bottled extract samples were heated at 70, 80, 90, 100 oC for 5, 10 and 15 min. All the samples heated in this way were spoiled in a three week period.
Bu çalışmada meyankökünden elde edilen ekstraktın dayanıklı hale getirilmesi amaçlanmıştır. Bunun için değişik yöntemler kullanılarak elde edilen meyankökü ekstraktı, öncelikle hammaddeden kaynaklanan toprak v.b yabancı maddeleri uzaklaştırmak amacıyla santrifüj tip separatörden geçirildi. Elde edilen berrak ekstrakt ön ısıtma ve deaerasyon işleminden sonra şişelendi ve su banyosunda 70, 80, 90, 100 oC’lerde 5, 10, 15 dakikalık sürelerle ısıl işleme tabi tutuldu. Ancak bunlardan hiç biri 3 haftadan daha uzun süre dayanıklılık göstermedi.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1991 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 6 |