BibTex RIS Kaynak Göster

A Research Study on the Determination of the Properties and Preservation of Liquorice Extract (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 6, - , 01.12.1991

Öz

In this study an investigation of the preservation of liquorice extract was carried out in different ways. For this purpose the extract samples obtained by using different methods were preheated and bottled. Bottled extract samples were heated at 70, 80, 90, 100 oC for 5, 10 and 15 min. All the samples heated in this way were spoiled in a three week period.   

Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 6, - , 01.12.1991

Öz

Bu çalışmada meyankökünden elde edilen ekstraktın dayanıklı hale getirilmesi amaçlanmıştır. Bunun için değişik yöntemler kullanılarak elde edilen meyankökü ekstraktı, öncelikle hammaddeden kaynaklanan toprak v.b yabancı maddeleri uzaklaştırmak amacıyla santrifüj tip separatörden geçirildi. Elde edilen berrak ekstrakt ön ısıtma ve deaerasyon işleminden sonra şişelendi ve su banyosunda 70, 80, 90, 100 oC’lerde 5, 10, 15 dakikalık sürelerle ısıl işleme tabi tutuldu. Ancak bunlardan hiç biri 3 haftadan daha uzun süre dayanıklılık göstermedi. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Baran Bu kişi benim

Hasan Fenercioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Baran, A. ., & Fenercioğlu, H. . (1991). Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(6).
AMA Baran A, Fenercioğlu H. Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. GIDA. Aralık 1991;16(6).
Chicago Baran, Ayhan, ve Hasan Fenercioğlu. “Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Dayandırılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, sy. 6 (Aralık 1991).
EndNote Baran A, Fenercioğlu H (01 Aralık 1991) Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 6
IEEE A. . Baran ve H. . Fenercioğlu, “Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 16, sy. 6, 1991.
ISNAD Baran, Ayhan - Fenercioğlu, Hasan. “Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Dayandırılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/6 (Aralık 1991).
JAMA Baran A, Fenercioğlu H. Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1991;16.
MLA Baran, Ayhan ve Hasan Fenercioğlu. “Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Dayandırılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 16, sy. 6, 1991.
Vancouver Baran A, Fenercioğlu H. Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1991;16(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/