BibTex RIS Kaynak Göster

Some Internal Factors Affecting Quality Charaxteristics of Fermented Meat Products (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 1, - , 01.02.2002

Öz

Fermented meat products which have been produced for a long time have their own typical flavor and high nutritive value. Processing conditions as well as ingredients and additives are effective factors to produce different type products. While dominant microorganisms during fermentation process provide product safety, typical flavor forms due to the compounds derived from the catabolism of sugars, meat lipids and proteins with biochemical reactions. 

Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 1, - , 01.02.2002

Öz

Fermente et ürünleri, uzun yıllardan beri üretilen, tipik tat ve kokuya sahip, besleyici değeri yüksek ürünlerdir. Bu tip ürünlerin üretiminde işleme koşulları, kullanılan ingradientler ve aditivler farklı tipte ürünlerin oluşmasında etkili olmaktadır. Üretimde ortama hakim olan laktik asit bakterileri, ürünün mikrobiyolojik güvenirliğini sağlarken, şekerin, ette bulunan proteinlerin ve lipidlerin bir dizi kompleks biyokimyasal reaksiyonlara maruz kalmaları sonucu oluşan parçalanma ürünleriyle tipik tat ve koku oluşmaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayla Soyer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Soyer, A. . (2002). Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. Gıda, 27(1).
AMA Soyer A. Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. GIDA. Şubat 2002;27(1).
Chicago Soyer, Ayla. “Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler”. Gıda 27, sy. 1 (Şubat 2002).
EndNote Soyer A (01 Şubat 2002) Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. Gıda 27 1
IEEE A. . Soyer, “Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler”, GIDA, c. 27, sy. 1, 2002.
ISNAD Soyer, Ayla. “Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler”. Gıda 27/1 (Şubat 2002).
JAMA Soyer A. Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. GIDA. 2002;27.
MLA Soyer, Ayla. “Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler”. Gıda, c. 27, sy. 1, 2002.
Vancouver Soyer A. Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. GIDA. 2002;27(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/