BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of NaCl-K2HPO4, Some Plant Enzymes and Oils on the Emulsion and Water Holding Capacities in Beef (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 1, - , 01.02.2002

Öz

The efîects of 2.5% NaCl, 2.5% NaCl-0.5% K2HPO4, corn and soybean oil and various plant enzymes (0.5% Bromelain, 0.5% Ficin, 0.5% Papain) additions on emulsion capacity of beef and the effects of various plant enzymes (0.5% Bromelain, %0.5 Ficin, 0.5% Papain) additions on water holding capacity of beef has been investigated. In summary, the addition of three different plant enzymes increased the emulsion and water holding capacity of beef. The addition of corn oil, 2.5% NaCl, and 0.5% papain increased the emulsion capacity of beef. The addition of papain increased the emulsion capacity whereas the addition of ficin was increasing water holding capacity of beef. 

NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 1, - , 01.02.2002

Öz

Sığır etinin emülsiyon kapasitesi (EK) üzerine, %2.5 NaCl, %2.5 NaCl-%0.5 K2HPO4, mısırözü ve soya yağı ile farklı bitkisel enzimlerin ilavesinin (%0.5 bromelin, %0.5 ficin, %0.5 papain) etkisiyle; sığır etinin su tutma kapasitesi (STK) üzerine farklı bitkisel enzimlerin (%0.5 bromelin, %0.5 ficin, %0.5 papain) ilavesinin etkisi belirlenmiştir. Genel olarak sığır etinin EK ve STK'leri üzerine üç farklı enzim ilavesinin İstatistik! olarak çok önemli (p<0.01) etkiye sahip olduğu ve enzim ilavesinin sığır etinin EK ve STK'ni artırdığı görülmüştür. Sığır etine; mısırözü yağı, %2.5 NaCI ve %0.5 papain ilavesi EK'ni önemli düzeyde artırmıştır. Sığır etine papain ilavesi EK'ni, ficin ilavesi STK'ni çok önemli düzeyde yükseltmiştir (p<0.01).

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Karakaya Bu kişi benim

Herbert W. Ockerman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karakaya, M. ., & Ockerman, H. W. . (2002). NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. Gıda, 27(1).
AMA Karakaya M, Ockerman HW. NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. GIDA. Şubat 2002;27(1).
Chicago Karakaya, Mustafa, ve Herbert W. Ockerman. “NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler Ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon Ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi”. Gıda 27, sy. 1 (Şubat 2002).
EndNote Karakaya M, Ockerman HW (01 Şubat 2002) NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. Gıda 27 1
IEEE M. . Karakaya ve H. W. . Ockerman, “NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi”, GIDA, c. 27, sy. 1, 2002.
ISNAD Karakaya, Mustafa - Ockerman, Herbert W. “NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler Ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon Ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi”. Gıda 27/1 (Şubat 2002).
JAMA Karakaya M, Ockerman HW. NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. GIDA. 2002;27.
MLA Karakaya, Mustafa ve Herbert W. Ockerman. “NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler Ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon Ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi”. Gıda, c. 27, sy. 1, 2002.
Vancouver Karakaya M, Ockerman HW. NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. GIDA. 2002;27(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/