BibTex RIS Kaynak Göster

Molecular Genetic Nature of Lactococcal Phages (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 1, - , 01.02.2002

Öz

Bacteria belonging genus Lactococcus are widely used in industrial dairy fermentations; contributing to the flavor, texture and preservation of fermented products. The most common cause of failure of dairy fermentation process is phage infection, which causes lysis of the starter bacteria and consequent reduction of lactic acid production. The application of genetic and molecular technologies to the study of lactococcal phages has proven to be very rewarding in terms of understanding the nature of phages with respect to their physical and genetic organisation. 

Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 1, - , 01.02.2002

Öz

Lactococcus cinsine ait bakteriler, üründe tipik fiziksel özelliklerin gelişimi, aroma ve tat bileşiklerinin oluşturulması ve koruyucu ajanların üretimi gibi katkılarından dolayı, endüstriyel süt fermentasyonlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Süt fermentasyon süreçlerindeki kesintilerin ana nedeni faj enfeksiyonu ile starter bakterilerin parçalanması ve bunun sonucunda laktik asit üretiminin azalmasıdır. Laktokok fajları ile yürütülen çalışmalarda genetik ve moleküler teknolojilerin kullanılması; fajların, fiziksel ve genetik organizasyonuna yönelik doğalarının anlaşılmasında önemli ölçüde kolaylık sağlamaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Çağla Tükel Bu kişi benim

Yasin Tuncer Bu kişi benim

Mustafa Akçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tükel, Ç. ., Tuncer, Y. ., & Akçelik, M. . (2002). Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. Gıda, 27(1).
AMA Tükel Ç, Tuncer Y, Akçelik M. Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. GIDA. Şubat 2002;27(1).
Chicago Tükel, Çağla, Yasin Tuncer, ve Mustafa Akçelik. “Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası”. Gıda 27, sy. 1 (Şubat 2002).
EndNote Tükel Ç, Tuncer Y, Akçelik M (01 Şubat 2002) Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. Gıda 27 1
IEEE Ç. . Tükel, Y. . Tuncer, ve M. . Akçelik, “Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası”, GIDA, c. 27, sy. 1, 2002.
ISNAD Tükel, Çağla vd. “Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası”. Gıda 27/1 (Şubat 2002).
JAMA Tükel Ç, Tuncer Y, Akçelik M. Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. GIDA. 2002;27.
MLA Tükel, Çağla vd. “Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası”. Gıda, c. 27, sy. 1, 2002.
Vancouver Tükel Ç, Tuncer Y, Akçelik M. Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. GIDA. 2002;27(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/