BibTex RIS Kaynak Göster

Studies on Isolation and Identification of Yersinia enterocolitica from Cheese and Pasteurized Milk (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

In this study, dairy and dairy products have been investigated for Yersinia enterocolitica accepted as a human pathogen. For this purpose 66 cheese and 60 pasteurized milk samples were collected in different periods. 19 cheese (28.8%) and 4 pasteurized milk samples (2.4%) were found to be positive according to both biochemical tests and typical appearance of colonies on selective media. Five out of 19 isolated colonies obtained from cheese were atypical, whereas two out of 4 isolated colonies obtained from pasteurized milk were found to be atypical.

Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

Bu araştırmada insan sağlığı açısından patojen olarak kabul edilen Yersinia enterocolitica’nın süt ve süt ürünlerinden izolasyonu üzerinde çalışılmıştır. Bu amaçla farklı dönemlerde toplanan 66 beyaz peynir ve 60 pastörize süt örneği incelemeye alınmıştır. Araştırma sonucunda biyokimyasal özellikleri ve selektif besiyerlerindeki koloni görünüşlerine göre 19 peynir örneğinde (%28.8) ve 4 adet pastörize süt örneğinde (%2.4) Y. enterocolitica izole edilmiştir. Peynirlerden izole edilen Y. enterocolitica kültürlerinden beş tanesi, pastörize süt örneklerinden izole edilenlerin ise iki tanesinin atipik oldukları belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

S. Aykut Aytaç Bu kişi benim

Z. Yeşim Özbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aytaç, S. A. ., & Özbaş, Z. Y. . (1992). Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. Gıda, 17(1).
AMA Aytaç SA, Özbaş ZY. Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. GIDA. Şubat 1992;17(1).
Chicago Aytaç, S. Aykut, ve Z. Yeşim Özbaş. “Beyaz Peynirlerden Ve Pastörize Sütlerden Yersinia Enterocolitica İzolasyonu Ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17, sy. 1 (Şubat 1992).
EndNote Aytaç SA, Özbaş ZY (01 Şubat 1992) Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. Gıda 17 1
IEEE S. A. . Aytaç ve Z. Y. . Özbaş, “Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar”, GIDA, c. 17, sy. 1, 1992.
ISNAD Aytaç, S. Aykut - Özbaş, Z. Yeşim. “Beyaz Peynirlerden Ve Pastörize Sütlerden Yersinia Enterocolitica İzolasyonu Ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17/1 (Şubat 1992).
JAMA Aytaç SA, Özbaş ZY. Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1992;17.
MLA Aytaç, S. Aykut ve Z. Yeşim Özbaş. “Beyaz Peynirlerden Ve Pastörize Sütlerden Yersinia Enterocolitica İzolasyonu Ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar”. Gıda, c. 17, sy. 1, 1992.
Vancouver Aytaç SA, Özbaş ZY. Beyaz Peynirlerden ve Pastörize Sütlerden Yersinia enterocolitica İzolasyonu ve Tanımlanması Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1992;17(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/