BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on the Shelf Life of Smoked Rainbow Trout (Salmo gairdneri A. 1836) (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

In this study, the determination shelf life of rainbow trout smoked and vacuum packed at a temperature of 5-6 oC was aimed. The samples of trout used (mean weight 200 g and mean length 25 cm) were cleaned, smoked and packed in PA/LDPE laminated vacuum bags. Packed fish were stored at 5-6 oC. Chemical and sensory analyses were performed at 5 days intervals during storage. It was determined that smoked and vacuum packed in PA/LDPE laminated bags stored at 5-6 oC could be preserved for 50 days.   

Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

Bu çalışmada, dumanlanmış ve vakumla paketlenmiş alabalıkların 5-6 oC’deki raf ömrünün belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada kullanılan ortalama 200 g canlı ağırlık ve 25 cm boyundaki alabalık örnekleri temizlenip tuzlandıktan sonra dumanlanmış ve daha sonra da Poliamid/Düşük Densiteli Polietilen (PA/LDPE) laminasyonlu vakum torbalarında paketlenmiştir. Paketlenen balıklar 5-6 oC'’e depolanmıştır. Depolama esnasında 5'’r günlük periyotlarla duyusal ve kimyasal analizler yapılmıştır. Sonuç olarak dumanlanmış ve PA/LDPE laminasyonlu torbalarda vakumla paketlenmiş alabalıkların 5-6 oC’de 50 gün depolanabilecekleri saptanmıştır  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nalan Gökoğlu Bu kişi benim

Candan Varlık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gökoğlu, N. ., & Varlık, C. . (1992). Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. Gıda, 17(1).
AMA Gökoğlu N, Varlık C. Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. GIDA. Şubat 1992;17(1).
Chicago Gökoğlu, Nalan, ve Candan Varlık. “Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo Gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma”. Gıda 17, sy. 1 (Şubat 1992).
EndNote Gökoğlu N, Varlık C (01 Şubat 1992) Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. Gıda 17 1
IEEE N. . Gökoğlu ve C. . Varlık, “Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 17, sy. 1, 1992.
ISNAD Gökoğlu, Nalan - Varlık, Candan. “Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo Gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma”. Gıda 17/1 (Şubat 1992).
JAMA Gökoğlu N, Varlık C. Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. GIDA. 1992;17.
MLA Gökoğlu, Nalan ve Candan Varlık. “Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo Gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 17, sy. 1, 1992.
Vancouver Gökoğlu N, Varlık C. Dumanlanmış Gökkuşağı Alabalığının (Salmo gairdneri R. 1836) Raf Ömrü Üzerine Araştırma. GIDA. 1992;17(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/