Heavy metals that contaminated foods by the effects of environmental factors reach human body via food in the biological circulation. Thus consumption of heavy metals contaminated foods causes important health problems depending on the concentration and retained level of heavy metals. En this study, levels and toxic effects of heavy metals of dairy products are reviewed.
Biyolojik döngü içerisinde çevresel faktörlerin etkisi ile gıda maddelerine bulaşan ağır metaller, gıda zinciri yoluyla insan vücuduna ulaşmaktadır. Böylece metalik bakımdan kontamine olmuş bir gıda maddesinin tüketilmesiyle vücuda alınan ağır metaller, maruz kalınan konsantrasyona ve tutulma miktarına bağlı olarak kronik boyutlarda önemli sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bu çalışmada, ağır metallerin süt ve ürünlerindeki düzeyleri ve toksikolojik etkileri incelenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2002 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 2 |