BibTex RIS Kaynak Göster

The Bread Making Quality of Some Wheat Varieties Produced in Marmara Region (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

In this research, some wheat varieties produced in our region were tried to find out for their physical-chemical, milling and baking properties. When the wheat samples were evaluated according to milling and baking properties, the main criteria for wheat quality, Atilla-12 and Saraybosna varieties were found to be more quality than Vratsa and Marton Vasari-17 varieties. The farinograph absorption, valorimeter values, dough development times, ekstensogram areas of Atilla-12 and Saraybosna varieties, of which protein quality and quantity are good, have been found high. As a result of this, loaf volumes of bread belonging to these two varieties and baking proper ties have been found to be better than the other two varieties.   

Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

Bu çalışmada, Marmara Bölgesinde üretilen bazı buğday çeşitlerinin; fiziko-kimyasal, öğütme ve ekmekçilik özellikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Buğday örnekleri kalitenin ana kriteri olan öğütme ve ekmekçilik özelliklerine göre değerlendirildiği zaman, Atilla-12 ve Saraybosna çeşitlerinin Vratsa ve Marton Vasari-17 çeşitlerinden daha kaliteli olduğu saptanmıştır. Protein miktar ve kalitesi iyi olan Atilla-12 ve Saraybosna çeşitlerinin, farinogram absorbsiyonları, valorimetre değerleri, gelişme süreleri, ekstensogram kurve alanları da büyük bulunmuştur. Bunun sonucu olarak da bu iki çeşide ait ekmeklerin hacim verimleri ve ekmek özelliklerinin de, diğer iki çeşide göre daha iyi olduğu saptanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Akif Kundakçı Bu kişi benim

Duygu Göçmen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kundakçı, A. ., & Göçmen, D. . (1992). Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. Gıda, 17(2).
AMA Kundakçı A, Göçmen D. Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. GIDA. Nisan 1992;17(2).
Chicago Kundakçı, Akif, ve Duygu Göçmen. “Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”. Gıda 17, sy. 2 (Nisan 1992).
EndNote Kundakçı A, Göçmen D (01 Nisan 1992) Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. Gıda 17 2
IEEE A. . Kundakçı ve D. . Göçmen, “Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”, GIDA, c. 17, sy. 2, 1992.
ISNAD Kundakçı, Akif - Göçmen, Duygu. “Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”. Gıda 17/2 (Nisan 1992).
JAMA Kundakçı A, Göçmen D. Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. GIDA. 1992;17.
MLA Kundakçı, Akif ve Duygu Göçmen. “Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi”. Gıda, c. 17, sy. 2, 1992.
Vancouver Kundakçı A, Göçmen D. Marmara Bölgesinde Üretilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Ekmeklik Kalitesi. GIDA. 1992;17(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/