BibTex RIS Kaynak Göster

Chemical Composition of Fruits of some Walnut (Juglans Regia L.) Selections (in English)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

This study was conducted on 20 promising walnut types selected from Bahçesaray (Van) which has a large walnut seedling population. The paper presents chemical composition of these selections kernels. Oil content, ranged from 62.08 to 70.16% and protein content varied between 12.87 and 18.97 %. Moisture and ash values were found as 2.13-3.59% and 0.84-2.12%, respectively. In addition, some important macro and micra nutrient concentrations were determined as follows: Potassium (K) 2960-6320 mg/kg; calcium (Ca) 640-1180 mg/kg; magnesium (Mg) 1020-1680 mg/kg; phosphorus (P) 2660-5390 mg/kg; copper (Cu) 10.00-27.20 mg/kg; manganese (Mn) 18.80-50.60 mg/kg; iron (Fe) 28.0-139.8 mg/kg and zinc (Zn) 19.60-43.60 mg/kg. 

Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Bu çalışmada büyük bir ceviz populasyonuna sahip Van ile Bahçesaray İlçesi'nde yapılan seleksiyon çalışması ile ümit var olarak seçilen 20 ceviz tipi üzerinde yürütülmüştür. Makalede, bu ceviz tiplerinin kimyasal bileşimleri sunulmuştur. Yağ oranı %62.08 ile 70.16 ve protein miktarı %12.87 ile 18.97 arasında değişmiştir. Nem ve kül miktarları ise sırası ile %2.13-3.59 ve %0.84-2.12 olarak belirlenmiştir. Bunlara ilaveten önemli bazı makro ve mikro elementleri miktarları ise: potasyum (K) 2960-6320 mg/kg; kalsiyum (Ca) 640-1189 mg/kg; magnezyum (Mg) 1020-1680 mg/kg; fosfor (P) 2660-5390 mg/kg; bakır (Cu) 10.00 - 27.20 mg/kg; manganez (Mn) 18.80-50-60 mg/kg; demir (Fe) 28.0 -139.8 mg/kg ve çinko (Zn) 19.60 - 43.60 mg/kg olarak belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatma Koyuncu Bu kişi benim

Mehmet Ali Koyuncu

İbrahim Erdal Bu kişi benim

Adnan Yaviç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Koyuncu, F. ., Koyuncu, M. A. ., Erdal, İ. ., Yaviç, A. . (2002). Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). Gıda, 27(4).
AMA Koyuncu F, Koyuncu MA, Erdal İ, Yaviç A. Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). GIDA. Ağustos 2002;27(4).
Chicago Koyuncu, Fatma, Mehmet Ali Koyuncu, İbrahim Erdal, ve Adnan Yaviç. “Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)”. Gıda 27, sy. 4 (Ağustos 2002).
EndNote Koyuncu F, Koyuncu MA, Erdal İ, Yaviç A (01 Ağustos 2002) Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). Gıda 27 4
IEEE F. . Koyuncu, M. A. . Koyuncu, İ. . Erdal, ve A. . Yaviç, “Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)”, GIDA, c. 27, sy. 4, 2002.
ISNAD Koyuncu, Fatma vd. “Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)”. Gıda 27/4 (Ağustos 2002).
JAMA Koyuncu F, Koyuncu MA, Erdal İ, Yaviç A. Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). GIDA. 2002;27.
MLA Koyuncu, Fatma vd. “Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce)”. Gıda, c. 27, sy. 4, 2002.
Vancouver Koyuncu F, Koyuncu MA, Erdal İ, Yaviç A. Bazı Ceviz (Juglans Regia L) Tiplerinin Kimyasal Bileşimi (İngilizce). GIDA. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/