BibTex RIS Kaynak Göster

Campylobacter jejuni (in English)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

C. fetus subsp. jejuni is one of the most common bacterial causes of acute gastroenteritis in both children and adults. The purpose of this article is to review the characteristics, growth parameters, some out breaks and fatalities related to C. jejuni. In addition, symptoms and source of infections (meat, poultry, raw milk and other foods) were discussed. Finally, isolation and control mechanism were given in this article. 

Campylobacter jejuni (İngilizce)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

C. fetus subsp. jejuni çocuklarda ve yetişkinlerde çok yaygın olarak, bakteriyal akut mide ve bağırsak iltihaplanmalarına neden olan bir etkendir. Bu makale C. jejuni 'nin özellikleri, gelişme ve büyüme parametreleri, bazı yaptığı hastalıkları ve ölüme neden olması gibi konulan içermektedir. Bunlara ilave olarak hastalığın belirtileri, enfeksiyon kaynaklan, örneğin et, tavuk, çiğ süt ve diğer gıdalar da bulunuşu tartışılmıştır. Sonunda bakterinin izolasyonu ve kontrol mekanizmaları hakkında özet bilgi verilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erdoğan Küçüköner Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Küçüköner, E. . (2002). Campylobacter jejuni (İngilizce). Gıda, 27(4).
AMA Küçüköner E. Campylobacter jejuni (İngilizce). GIDA. Ağustos 2002;27(4).
Chicago Küçüköner, Erdoğan. “Campylobacter Jejuni (İngilizce)”. Gıda 27, sy. 4 (Ağustos 2002).
EndNote Küçüköner E (01 Ağustos 2002) Campylobacter jejuni (İngilizce). Gıda 27 4
IEEE E. . Küçüköner, “Campylobacter jejuni (İngilizce)”, GIDA, c. 27, sy. 4, 2002.
ISNAD Küçüköner, Erdoğan. “Campylobacter Jejuni (İngilizce)”. Gıda 27/4 (Ağustos 2002).
JAMA Küçüköner E. Campylobacter jejuni (İngilizce). GIDA. 2002;27.
MLA Küçüköner, Erdoğan. “Campylobacter Jejuni (İngilizce)”. Gıda, c. 27, sy. 4, 2002.
Vancouver Küçüköner E. Campylobacter jejuni (İngilizce). GIDA. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/