BibTex RIS Kaynak Göster

Aluminium and Health (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Aluminum has been assumed that the lung, skin and gastrointestinal tract are largely impervious barriers to aluminum, preventing the accumulation of this element in the body. However, it is now apparent in certain pathological states that the body borden of aluminum may be markedly increased with resulting toxicity. In a world of aluminum cans, pans and medications. The safety for humans of oral and dietary exposure to the element needs to be specifically defined. 

Alüminyum ve Sağlık

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Alüminyum, solunum, deri ve sindirim sistemi yolu ile vücuda alınmaktadır. Bu elementin vücutta birikimi normalde önlenmektedir. Fakat, bazı patolojik durumlarda vücutta birikmekte ve toksisitesi ile sonuçlanmaktadır. Alüminyumun konserveler, pişirme araçları ve ilaçlardan oluşan dünyası insanlar açısından güvenli ve özel tanımlamaya gerek duymaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Muhittin Tayfur Bu kişi benim

İlhami Ünlüoğlu Bu kişi benim

Özgün Bener Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Tayfur, M. ., Ünlüoğlu, İ. ., & Bener, Ö. . (2002). Alüminyum ve Sağlık. Gıda, 27(4).
AMA Tayfur M, Ünlüoğlu İ, Bener Ö. Alüminyum ve Sağlık. GIDA. Ağustos 2002;27(4).
Chicago Tayfur, Muhittin, İlhami Ünlüoğlu, ve Özgün Bener. “Alüminyum Ve Sağlık”. Gıda 27, sy. 4 (Ağustos 2002).
EndNote Tayfur M, Ünlüoğlu İ, Bener Ö (01 Ağustos 2002) Alüminyum ve Sağlık. Gıda 27 4
IEEE M. . Tayfur, İ. . Ünlüoğlu, ve Ö. . Bener, “Alüminyum ve Sağlık”, GIDA, c. 27, sy. 4, 2002.
ISNAD Tayfur, Muhittin vd. “Alüminyum Ve Sağlık”. Gıda 27/4 (Ağustos 2002).
JAMA Tayfur M, Ünlüoğlu İ, Bener Ö. Alüminyum ve Sağlık. GIDA. 2002;27.
MLA Tayfur, Muhittin vd. “Alüminyum Ve Sağlık”. Gıda, c. 27, sy. 4, 2002.
Vancouver Tayfur M, Ünlüoğlu İ, Bener Ö. Alüminyum ve Sağlık. GIDA. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/