BibTex RIS Kaynak Göster

The Sensory Characteristics of Cucumber Pickles (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Pickle is a kind of food which has a special place on Turkish diet and it is generally regarded as a seasoning. Among the quality attributes of food, sensory properties are important from consumer acceptability point of view. in the present study, the sensory of quality of cucumber pickles obtained from market are evaluated by using scoring test for color, texture, flavor and overall impression. According to the results of statistical analysis, no significant difference (P<0.05) was found between the flavour of pickle samples. The results have also shown that the most important sensory characteristic which affected the overall sensory quality of pickles was texture. 

Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Turşu Türk sofrasında özel bir yeri olan ve daha çok bir çeşni olarak tüketilen bir gıdadır. Turşunun kalite karakteristikleri içinde duyusal kalite tüketici açısından önem taşır. Bu çalışmada piyasadan temin edilen hıyar turşuları renk, doku, lezzet ve tüm izlenim açısından puanlama testi kullanılarak değerlendirilmiştir. Çalışma sonucunda örnekler arasında lezzet açısından fark olmadığı tüketici tercih edilebilirliğinde en önemli duyusal kalite kriterinin doku özelliği olduğu saptanmıştır (P<0.05)  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülden Ova Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ova, G. . (2002). Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi. Gıda, 27(4).
AMA Ova G. Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi. GIDA. Ağustos 2002;27(4).
Chicago Ova, Gülden. “Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi”. Gıda 27, sy. 4 (Ağustos 2002).
EndNote Ova G (01 Ağustos 2002) Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi. Gıda 27 4
IEEE G. . Ova, “Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi”, GIDA, c. 27, sy. 4, 2002.
ISNAD Ova, Gülden. “Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi”. Gıda 27/4 (Ağustos 2002).
JAMA Ova G. Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi. GIDA. 2002;27.
MLA Ova, Gülden. “Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi”. Gıda, c. 27, sy. 4, 2002.
Vancouver Ova G. Hıyar Tursularında Duyusal Kalite Karakteristiklerinin İrdelenmesi. GIDA. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/