BibTex RIS Kaynak Göster

Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 3, - , 01.06.1992

Öz

Bu çalışmada değişik dozda azotlu gübre uygulamasının buğdayın tiamin, riboflavin, protein ve kül miktarlarına etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla azotlu gübre, dekara 0.3, 6.9 ve 12 kg azot hesabıyla Amonyum Nitrat olarak tamamı ekim sırasında uygulanmıştır. İstatistiksel analiz sonuçlarına göre; buğdayın protein, kül ve tiamin miktarı üzerine azot uygulamasının etkisi %1 seviyesinde önemli bulunmuştur. Azotlu gübre uygulaması buğdayın protein miktarını artırmış, kül miktarını azaltmıştır. Azotlu gübre uygulaması buğdayın tiamin ve riboflavin miktarını da etkilemiş ve özellikle tiamin miktarını önemli düzeyde artırmıştır. Buğdayın protein miktarı ile tiamin miktarı arasında önemli ve pozitif yönde %1 düzeyinde korelasyonlar saptanmıştır. Kül miktarı ile tiamin miktarı arasında da pozitif yönde bir ilişki bulunmuştur.  

The Effect of Nitrogenous Fertilizer on the Thiamine and Riboflavin Content of Wheat (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 3, - , 01.06.1992

Öz

In this study, the effect of a nitrogenous fertilizer applied at various doses on the thiamine, riboflavin, protein and ash content of wheat were investigated. For this purpose, ammonium nitrate was applied of the level of 0.3-6.9 and 12 kg nitrogen Per decare during sowing. According to the statistical analyses; effect of nitrogen application on the protein, ash and thiamine content of wheat were found significant as 1%. The application of nitrogenous fertilizer increased protein content of wheat, decreased ash content. The application of nitrogenous fertilizer also contributed to the thiamine and riboflavin content of wheat significantly increased the thiamine content. The study results released that; - There is highly significant positive correlation as 1% between the protein content and thiamine content of wheat. - There is a positive correlation between ash content and thiamine content of wheat.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emine Bildik Bu kişi benim

Recai Ercan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Bildik, E. ., & Ercan, R. . (1992). Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda, 17(3).
AMA Bildik E, Ercan R. Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. GIDA. Haziran 1992;17(3).
Chicago Bildik, Emine, ve Recai Ercan. “Buğdayın Tiamin Ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 17, sy. 3 (Haziran 1992).
EndNote Bildik E, Ercan R (01 Haziran 1992) Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. Gıda 17 3
IEEE E. . Bildik ve R. . Ercan, “Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”, GIDA, c. 17, sy. 3, 1992.
ISNAD Bildik, Emine - Ercan, Recai. “Buğdayın Tiamin Ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda 17/3 (Haziran 1992).
JAMA Bildik E, Ercan R. Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. GIDA. 1992;17.
MLA Bildik, Emine ve Recai Ercan. “Buğdayın Tiamin Ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi”. Gıda, c. 17, sy. 3, 1992.
Vancouver Bildik E, Ercan R. Buğdayın Tiamin ve Riboflavin Miktarı Üzerine Azotlu Gübre Uygulamasının Etkisi. GIDA. 1992;17(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/