BibTex RIS Kaynak Göster

Antibiotic Residues in Milk and Methods of Identification (in Turkish)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 3, - , 01.06.1992

Öz

Mastitis ve diğer hayvan hastalıklarının tedavisinde antibiyotiklerin kullanılması çok yaygın ve kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Bu amaçla kullanılan antibiyotiklerin en önemlileri olarak şunları sıralayabiliriz: Penisilin, yarı sentetik penisilin (Beta-Laktamantibiyotik), aminoglikosit, tetrasiklinler, kloramfenikol, makrolitler, peptid antibiyotikler. Bunlar arasında en çok kullanılanları: Penisilin, penisilin-streptomisin kombinasyonları ve tetrasiklinlerdir. Ancak penisillin mastitis tedavisinde kullanılması süt endüstrisinde çok çeşitli ve geniş çaplı zararlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bilindiği üzeren antibiyotikler süte en çok intamamar aplikasyonlar neticesinde karışmakta olup bunu sırasıyla parenteral, intramusküler ve oral aplikasyonlar takip etmektedir. Yemleme ile antibiyotiklerin süte geçmeleri kayda değer bir tehlike teşkil etmez.

Sütte Antibiyotik Kalıntıları ve Bunların Teşhis Metotları

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 3, - , 01.06.1992

Öz

Mastitis ve diğer hayvan hastalıklarının tedavisinde antibiyotiklerin kullanılması çok yaygın ve kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Bu amaçla kullanılan antibiyotiklerin en önemlileri olarak şunları sıralayabiliriz: Penisilin, yarı sentetik penisilin (Beta-Laktamantibiyotik), aminoglikosit, tetrasiklinler, kloramfenikol, makrolitler, peptid antibiyotikler. Bunlar arasında en çok kullanılanları: Penisilin, penisilin-streptomisin kombinasyonları ve tetrasiklinlerdir. Ancak penisillin mastitis tedavisinde kullanılması süt endüstrisinde çok çeşitli ve geniş çaplı zararlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bilindiği üzeren antibiyotikler süte en çok intamamar aplikasyonlar neticesinde karışmakta olup bunu sırasıyla parenteral, intramusküler ve oral aplikasyonlar takip etmektedir. Yemleme ile antibiyotiklerin süte geçmeleri kayda değer bir tehlike teşkil etmez.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özer Ergün Bu kişi benim

Huriye Horoz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ergün, Ö. ., & Horoz, H. . (1992). Sütte Antibiyotik Kalıntıları ve Bunların Teşhis Metotları. Gıda, 17(3).
AMA Ergün Ö, Horoz H. Sütte Antibiyotik Kalıntıları ve Bunların Teşhis Metotları. GIDA. Haziran 1992;17(3).
Chicago Ergün, Özer, ve Huriye Horoz. “Sütte Antibiyotik Kalıntıları Ve Bunların Teşhis Metotları”. Gıda 17, sy. 3 (Haziran 1992).
EndNote Ergün Ö, Horoz H (01 Haziran 1992) Sütte Antibiyotik Kalıntıları ve Bunların Teşhis Metotları. Gıda 17 3
IEEE Ö. . Ergün ve H. . Horoz, “Sütte Antibiyotik Kalıntıları ve Bunların Teşhis Metotları”, GIDA, c. 17, sy. 3, 1992.
ISNAD Ergün, Özer - Horoz, Huriye. “Sütte Antibiyotik Kalıntıları Ve Bunların Teşhis Metotları”. Gıda 17/3 (Haziran 1992).
JAMA Ergün Ö, Horoz H. Sütte Antibiyotik Kalıntıları ve Bunların Teşhis Metotları. GIDA. 1992;17.
MLA Ergün, Özer ve Huriye Horoz. “Sütte Antibiyotik Kalıntıları Ve Bunların Teşhis Metotları”. Gıda, c. 17, sy. 3, 1992.
Vancouver Ergün Ö, Horoz H. Sütte Antibiyotik Kalıntıları ve Bunların Teşhis Metotları. GIDA. 1992;17(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/