BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Homogenization at Different Pressures on Certain Properties of Set Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

In this study, the effect of different homogenization pressures on coagulum stability of set yoghurt was investigated. For this purpose, milk samples were homogenized under the pressures of 0 (unhomogenized), 50, 100, 150, 200, 250 and 300 kg/cm2 and they were used for yoghurt manufactured and then, consistency, viscosity were determined in these samples. From the result of analysis, it was found that consistency and viscosity increased with increasing homogenization pressure. Correlation coefficients between consistency, viscosity and homogenization pressure were found –0.983 and +0.987 respectively. Regression coefficients between above mentioned properties were also determined –0.216, +2.36 respectively.   

Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

Bu araştırmada, farklı homojenizasyon basınçlarının set yoğurdun pıhtı stabilitesi üzerine etkisi incelenmiştir. Bu amaçlar, 0 (homojenize edilmemiş), 50, 100, 150, 200, 250 ve 300 kg/cm2 basınçlarda homojenize edilen sütlerden üretilen yoğurt örneklerinde konsistens ve viskozite ölçümleri yapılmıştır. Analizler sonucunda homojenizasyon basıncının artmasıyla örneklerin konsistens ve viskozitesinin arttığı saptanmıştır. Homojenizasyon basıncı ile konsistens ve viskozite arasındaki korrelasyon katsayıları sırası ile –0.983, +0.987 olarak belirlenmiştir. Anılan özellikler arasındaki regresyon katsayıları ise –0.216, +2.36 bulunmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Atamer Bu kişi benim

Zeliha Yıldırım Bu kişi benim

Metin Yıldırım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Atamer, M. ., Yıldırım, Z. ., & Yıldırım, M. . (1992). Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. Gıda, 17(4).
AMA Atamer M, Yıldırım Z, Yıldırım M. Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. GIDA. Ağustos 1992;17(4).
Chicago Atamer, Metin, Zeliha Yıldırım, ve Metin Yıldırım. “Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 17, sy. 4 (Ağustos 1992).
EndNote Atamer M, Yıldırım Z, Yıldırım M (01 Ağustos 1992) Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. Gıda 17 4
IEEE M. . Atamer, Z. . Yıldırım, ve M. . Yıldırım, “Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 17, sy. 4, 1992.
ISNAD Atamer, Metin vd. “Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 17/4 (Ağustos 1992).
JAMA Atamer M, Yıldırım Z, Yıldırım M. Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1992;17.
MLA Atamer, Metin vd. “Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 17, sy. 4, 1992.
Vancouver Atamer M, Yıldırım Z, Yıldırım M. Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1992;17(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/