BibTex RIS Kaynak Göster

The Utilization on Wine Factory Wastes as a Vegetable Oil Source (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

Recovery of oil from the grape seeds a winery solid waste, have been studied. Physical and chemical tests were performed for exploring the industrial used and edibility of the oil obtained. Percent recovery of the oil from the grape seed by using. Soxhelet extractor was found to be about 13%. It was determined that the oil obtained could be used in industry as unrefined while it was edible even after refining.   

Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

Şarap üretim atığı olan üzüm çekirdeğinden yağın kazanılması için çalışılmıştır. Elde edilen bu yağın sanayide kullanımı ve yenilebilir olmasına yönelik fiziksel ve kimyasal tayinler yapılmıştır. Sokselet ekstraktörü kullanılarak üzüm çekirdeğinden kazanılan yağ yaklaşık %13 olarak bulunmuştur. Üzüm çekirdeği yağının ham yağ olarak sanayide kullanılabileceği, rafine edildikten sonra da yenilebilir olduğu belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Peker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Peker, İ. . (1992). Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. Gıda, 17(4).
AMA Peker İ. Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. GIDA. Ağustos 1992;17(4).
Chicago Peker, İbrahim. “Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi”. Gıda 17, sy. 4 (Ağustos 1992).
EndNote Peker İ (01 Ağustos 1992) Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. Gıda 17 4
IEEE İ. . Peker, “Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi”, GIDA, c. 17, sy. 4, 1992.
ISNAD Peker, İbrahim. “Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi”. Gıda 17/4 (Ağustos 1992).
JAMA Peker İ. Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. GIDA. 1992;17.
MLA Peker, İbrahim. “Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi”. Gıda, c. 17, sy. 4, 1992.
Vancouver Peker İ. Şarap Fabrikası Atıklarının Bitkisel Yağ Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi. GIDA. 1992;17(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/