BibTex RIS Kaynak Göster

Good and Harmful Habits Affecting the Diet/Nutrition of Particularly the Families Living In Rural Areas (in Turkish)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

Bireylerin optimal sağlık ve performansta olabilmeleri için önde gelen faktörlerden biri gereği gibi beslenmedir. Gereği gibi beslenme “yeterli ve dengeli beslenme” deyimleri ile tanımlanır. Dengeli ve yeterli miktarda gıda tüketmeyen insanların büyüme, gelişme ve normal çalışmalarında aksaklıklar olur ve hastalıklara karşı direnci azalır. Ülkemizde beslenmenin yetersiz ve dengesiz oluşunun en önemli nedenlerinden birisi de beslenme alışkanlıklarıdır. Yiyecek seçimi ve beslenme alışkanlıklarının meydana gelmesinde rol oynayan etmenler çeşitlidir. Bireylerin ve toplumların yeme alışkanlıkları bu değişik etmenlerin etkisiyle yavaş yavaş oluşur ve yerleşirler. Toplumun kültürel yapısı, sosyo ekonomik düzeyi, eğitim ve öğrenim düzeyi gibi etmenler beslenme alışkanlıklarının oluşmasında ve değişmesinde önemli faktörlerdir (Sacır 1976).  

Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

Bireylerin optimal sağlık ve performansta olabilmeleri için önde gelen faktörlerden biri gereği gibi beslenmedir. Gereği gibi beslenme “yeterli ve dengeli beslenme” deyimleri ile tanımlanır. Dengeli ve yeterli miktarda gıda tüketmeyen insanların büyüme, gelişme ve normal çalışmalarında aksaklıklar olur ve hastalıklara karşı direnci azalır. Ülkemizde beslenmenin yetersiz ve dengesiz oluşunun en önemli nedenlerinden birisi de beslenme alışkanlıklarıdır. Yiyecek seçimi ve beslenme alışkanlıklarının meydana gelmesinde rol oynayan etmenler çeşitlidir. Bireylerin ve toplumların yeme alışkanlıkları bu değişik etmenlerin etkisiyle yavaş yavaş oluşur ve yerleşirler. Toplumun kültürel yapısı, sosyo ekonomik düzeyi, eğitim ve öğrenim düzeyi gibi etmenler beslenme alışkanlıklarının oluşmasında ve değişmesinde önemli faktörlerdir (Sacır 1976).  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Seniha Hasipek Bu kişi benim

Nevin Aktaş Bu kişi benim

A. Özfer Özçelik Bu kişi benim

F. Pınar Çakıroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Hasipek, S. ., Aktaş, N. ., Özçelik, A. Ö. ., Çakıroğlu, F. P. . (1992). Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. Gıda, 17(4).
AMA Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP. Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. GIDA. Ağustos 1992;17(4).
Chicago Hasipek, Seniha, Nevin Aktaş, A. Özfer Özçelik, ve F. Pınar Çakıroğlu. “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı Ve Zararlı Alışkanlıklar”. Gıda 17, sy. 4 (Ağustos 1992).
EndNote Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP (01 Ağustos 1992) Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. Gıda 17 4
IEEE S. . Hasipek, N. . Aktaş, A. Ö. . Özçelik, ve F. P. . Çakıroğlu, “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar”, GIDA, c. 17, sy. 4, 1992.
ISNAD Hasipek, Seniha vd. “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı Ve Zararlı Alışkanlıklar”. Gıda 17/4 (Ağustos 1992).
JAMA Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP. Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. GIDA. 1992;17.
MLA Hasipek, Seniha vd. “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı Ve Zararlı Alışkanlıklar”. Gıda, c. 17, sy. 4, 1992.
Vancouver Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP. Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. GIDA. 1992;17(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/