Bireylerin optimal sağlık ve performansta olabilmeleri için önde gelen faktörlerden biri gereği gibi beslenmedir. Gereği gibi beslenme “yeterli ve dengeli beslenme” deyimleri ile tanımlanır. Dengeli ve yeterli miktarda gıda tüketmeyen insanların büyüme, gelişme ve normal çalışmalarında aksaklıklar olur ve hastalıklara karşı direnci azalır. Ülkemizde beslenmenin yetersiz ve dengesiz oluşunun en önemli nedenlerinden birisi de beslenme alışkanlıklarıdır. Yiyecek seçimi ve beslenme alışkanlıklarının meydana gelmesinde rol oynayan etmenler çeşitlidir. Bireylerin ve toplumların yeme alışkanlıkları bu değişik etmenlerin etkisiyle yavaş yavaş oluşur ve yerleşirler. Toplumun kültürel yapısı, sosyo ekonomik düzeyi, eğitim ve öğrenim düzeyi gibi etmenler beslenme alışkanlıklarının oluşmasında ve değişmesinde önemli faktörlerdir (Sacır 1976).
Bireylerin optimal sağlık ve performansta olabilmeleri için önde gelen faktörlerden biri gereği gibi beslenmedir. Gereği gibi beslenme “yeterli ve dengeli beslenme” deyimleri ile tanımlanır. Dengeli ve yeterli miktarda gıda tüketmeyen insanların büyüme, gelişme ve normal çalışmalarında aksaklıklar olur ve hastalıklara karşı direnci azalır. Ülkemizde beslenmenin yetersiz ve dengesiz oluşunun en önemli nedenlerinden birisi de beslenme alışkanlıklarıdır. Yiyecek seçimi ve beslenme alışkanlıklarının meydana gelmesinde rol oynayan etmenler çeşitlidir. Bireylerin ve toplumların yeme alışkanlıkları bu değişik etmenlerin etkisiyle yavaş yavaş oluşur ve yerleşirler. Toplumun kültürel yapısı, sosyo ekonomik düzeyi, eğitim ve öğrenim düzeyi gibi etmenler beslenme alışkanlıklarının oluşmasında ve değişmesinde önemli faktörlerdir (Sacır 1976).
Hasipek, S. ., Aktaş, N. ., Özçelik, A. Ö. ., Çakıroğlu, F. P. . (1992). Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. Gıda, 17(4).
AMA
Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP. Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. GIDA. Ağustos 1992;17(4).
Chicago
Hasipek, Seniha, Nevin Aktaş, A. Özfer Özçelik, ve F. Pınar Çakıroğlu. “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı Ve Zararlı Alışkanlıklar”. Gıda 17, sy. 4 (Ağustos 1992).
EndNote
Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP (01 Ağustos 1992) Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. Gıda 17 4
IEEE
S. . Hasipek, N. . Aktaş, A. Ö. . Özçelik, ve F. P. . Çakıroğlu, “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar”, GIDA, c. 17, sy. 4, 1992.
ISNAD
Hasipek, Seniha vd. “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı Ve Zararlı Alışkanlıklar”. Gıda 17/4 (Ağustos 1992).
JAMA
Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP. Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. GIDA. 1992;17.
MLA
Hasipek, Seniha vd. “Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı Ve Zararlı Alışkanlıklar”. Gıda, c. 17, sy. 4, 1992.
Vancouver
Hasipek S, Aktaş N, Özçelik AÖ, Çakıroğlu FP. Özellikle Kırsal Alan Ailesinin Beslenmesini Etkileyen Yararlı ve Zararlı Alışkanlıklar. GIDA. 1992;17(4).