BibTex RIS Kaynak Göster

Occurence of Fumonisins in Foods, Their Chemical Compositions and Producing Fungi (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 5, - , 01.10.2002

Öz

Important group of Fusarium mycotoxins are the fumonisins, produced primarily by Fusarium moniliforme; however some of the other Fusarium species are also known to produce these toxins. To date twelve fumonisin structures have been İdentified. Twelve fumonisins are known of which fumonisin B- is the most common and most toxic. It mainly occurs on maize and maize products. In this review, studies of the occurrence of fumonisins which are belong to a new mycotoxin group and produced by some Fusarium species in foods, their chemical structures and the Fusarium species producing these metabolic products were summarized. 

Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları ve Üreticisi Funguslar

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 5, - , 01.10.2002

Öz

Fumonisinler, Fusarium mikotoksinleri içerisinde yer alan önemli bir grup olup, özellikle Fusarium moniliforme tarafından üretilmektedir. Ancak diğer bazı Fusarium türlerinin de bu mikotoksin grubunu ürettiği bilinmektedir. Şimdiye kadar 12 fumonisin yapısı belirlenmiştir. Bunlardan en yaygın ve en toksik olanı fumonisin B 'dir. Bu metabolit başlıca mısır ve mısır ürünlerinde oluşmaktadır. Bu derlemede, yeni bir mikotoksin grubu olan ve bazı Fusarium türleri tarafından üretilen fumonisinlerin gıdalarda oluşumu, kimyasal yapıları ve bu metabolit grubunu üreten Fusarium türleri konusunda yapılan çalışmalar özetlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kudret Erzurum Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Erzurum, K. . (2002). Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları ve Üreticisi Funguslar. Gıda, 27(5).
AMA Erzurum K. Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları ve Üreticisi Funguslar. GIDA. Ekim 2002;27(5).
Chicago Erzurum, Kudret. “Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları Ve Üreticisi Funguslar”. Gıda 27, sy. 5 (Ekim 2002).
EndNote Erzurum K (01 Ekim 2002) Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları ve Üreticisi Funguslar. Gıda 27 5
IEEE K. . Erzurum, “Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları ve Üreticisi Funguslar”, GIDA, c. 27, sy. 5, 2002.
ISNAD Erzurum, Kudret. “Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları Ve Üreticisi Funguslar”. Gıda 27/5 (Ekim 2002).
JAMA Erzurum K. Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları ve Üreticisi Funguslar. GIDA. 2002;27.
MLA Erzurum, Kudret. “Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları Ve Üreticisi Funguslar”. Gıda, c. 27, sy. 5, 2002.
Vancouver Erzurum K. Gıdalarda Oluşan Fumonisinler, Kimyasal Yapıları ve Üreticisi Funguslar. GIDA. 2002;27(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/