BibTex RIS Kaynak Göster

Research on Using EZ Coli Kit for Searching E.coli 0157:H7 in Ground Beef (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 5, - , 01.10.2002

Öz

In this research, 57 ground beef samples were analyzed by EZ Coli kit and simultaneously by conventional culture techniques for the presence of E. coli O157: H7 serotype. Although 2 positive results (3.5%) were obtained by EZ Coli kit, no E. coli O157 isolation was succeeded from the SMAC agar dishes spread from EZ Coli enrichment broth and also LST broth and mEC broth cultures of the same samples. These results indicate that this kit is very sensitive even the masking of cohabitant flora in agar media. On the contrary, one E. coli O157 was isolated from EZ Coli kit enrichment broth culture while the kit gave negative result. Hence a suspicion was borne about the sensitiveness of the kit. Even if the kit is highly sensitive, if no isolation can be done by conventional techniques or it can not be determined whether the isolates are H7 serotype and/or verocytotoxigenic, the kit will have not have any chance to be employed for routine analysis. 

Kıymalarda E. coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 5, - , 01.10.2002

Öz

Bu çalışmada 57 çiğ kıyma örneğinde standart kültürel yöntem ve EZ Coli hazır kiti ile E. coli O157:H7 serotipi aranmıştır. EZ Coli kiti ile 2 adet örnekte (%3,5) pozitif sonuç alınmış olmasına rağmen pozitif sonuçların elde edildiği zenginleştirme besiyerinden SMAC agar besiyerine yapılan ekimlerde E. coli O157 serotiplerine rastlanılmamıştır. Benzer şekilde pozitif sonuç alınan örneğe ait LST broth ve mEC broth kültürlerinden de SMAC agarda bu serotiplere rastlanılmamıştır. Bu bulgular, refakatçi flora baskılaması nedeni ile izolasyon yapılamaz iken kitin çok duyarlı olduğunu göstermekle beraber, tersine olarak, bir başka örneğe ait EZ Coli zenginleştirme besiyerinden SMAC ağara yapılan ekimde E. coli O157 serotipinin izole edilebilmesi, buna karşın bu örnekte kitin negatif sonuç vermesi bu kez de kitin duyarılğı hakkında endişe doğurmuştur. Bu kit çok duyarlı olsa bile, pozitif sonuç alınan örneklerden standart kültürel yöntemlerle izolasyon yapılıp bakterinin H7 serotipi olup olmadığı ve/veya verotoksijenik olup olmadığı saptanamaz ise rutin kullanımda fazlaca bir şansı olmayacaktır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Malihe R. Noveir Bu kişi benim

Hilal B. Doğan Bu kişi benim

A. Kadir Halkman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Noveir, M. R. ., Doğan, H. B. ., & Halkman, A. K. . (2002). Kıymalarda E. coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma. Gıda, 27(5).
AMA Noveir MR, Doğan HB, Halkman AK. Kıymalarda E. coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma. GIDA. Ekim 2002;27(5).
Chicago Noveir, Malihe R., Hilal B. Doğan, ve A. Kadir Halkman. “Kıymalarda E. Coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma”. Gıda 27, sy. 5 (Ekim 2002).
EndNote Noveir MR, Doğan HB, Halkman AK (01 Ekim 2002) Kıymalarda E. coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma. Gıda 27 5
IEEE M. R. . Noveir, H. B. . Doğan, ve A. K. . Halkman, “Kıymalarda E. coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 27, sy. 5, 2002.
ISNAD Noveir, Malihe R. vd. “Kıymalarda E. Coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma”. Gıda 27/5 (Ekim 2002).
JAMA Noveir MR, Doğan HB, Halkman AK. Kıymalarda E. coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma. GIDA. 2002;27.
MLA Noveir, Malihe R. vd. “Kıymalarda E. Coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 27, sy. 5, 2002.
Vancouver Noveir MR, Doğan HB, Halkman AK. Kıymalarda E. coli O157:H7 Aranmasında EZ Coli Kiti Kullanımı Üzerine Araştırma. GIDA. 2002;27(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/