BibTex RIS Kaynak Göster

Protein - Su İnteraksiyonları

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 5, - , 01.10.2002

Öz

Protein-su interaksiyonları, protein molekülünde mevcut olan çeşitli su bağlanma bölgeleri sayesinde gerçekleşmektedir. Derlemede, bu farklı su bağlanma bölgelerine suyun bağlanma mekanizmalarını açıklayan teorilere yer verilmiştir. Ayrıca, protein molekülündeki bağlanma bölgelerinin sayısı-tabiatı, protein konformasyonu ve çevresel faktörler /pH, tuz, sıcaklık) gibi protein-su interaksiyonlarını etkileyen faktörler de tartışılmıştır.  

Protein-Water Interactions (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 5, - , 01.10.2002

Öz

Protein-water interactions are taken place at various water binding sites on the protein molecule. Theories that explain the mechanism of action of these different water binding sites are reviewed. Factors which affect the protein-water interactions include the number and nature of the binding sites on the protein molecule, protein conformation, and environmental factors such as pH, salt, temperature and others are also, discussed. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nesimi Aktaş Bu kişi benim

Hüsnü Yusuf Gökalp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Aktaş, N. ., & Gökalp, H. Y. . (2002). Protein - Su İnteraksiyonları. Gıda, 27(5).
AMA Aktaş N, Gökalp HY. Protein - Su İnteraksiyonları. GIDA. Ekim 2002;27(5).
Chicago Aktaş, Nesimi, ve Hüsnü Yusuf Gökalp. “Protein - Su İnteraksiyonları”. Gıda 27, sy. 5 (Ekim 2002).
EndNote Aktaş N, Gökalp HY (01 Ekim 2002) Protein - Su İnteraksiyonları. Gıda 27 5
IEEE N. . Aktaş ve H. Y. . Gökalp, “Protein - Su İnteraksiyonları”, GIDA, c. 27, sy. 5, 2002.
ISNAD Aktaş, Nesimi - Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Protein - Su İnteraksiyonları”. Gıda 27/5 (Ekim 2002).
JAMA Aktaş N, Gökalp HY. Protein - Su İnteraksiyonları. GIDA. 2002;27.
MLA Aktaş, Nesimi ve Hüsnü Yusuf Gökalp. “Protein - Su İnteraksiyonları”. Gıda, c. 27, sy. 5, 2002.
Vancouver Aktaş N, Gökalp HY. Protein - Su İnteraksiyonları. GIDA. 2002;27(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/